Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Katica Pupić Bakrać – menadžerica godine za javna poduzeća

24.11.2011. 23:00
Katica Pupić Bakrać – menadžerica godine za javna poduzeća


Dobitnici nagrade Hrvatskog udruženja menadžera Croma za životno djelo su Alojzije Šestan, direktor tvrtke Šestan-Busch iz Preloga, i Dragutin Špiljak, predsjednik Uprave tvrtke Vetropack Straža, a menadžeri godine u kategoriji velikih poduzeća su predsjednica uprave Grupe Tehnomont iz Pule Gordana Deranja i predsjednik uprave Jedinstva iz Krapine Josip Mihalić, objavljeno je danas na konferenciji za novinare uoči godišnjeg susreta Crome.
Tradicionalno okupjanje i nagrađivanje menadžera događa se u jendoj od najtežih godina za hrvatsko gospodarstvo, u vrmenu kada o poduzetnišvu više govoerimo kroz prizme crnih kronika i prosvjeda radnika nego istinske uspjehe. Tim prije su izabrnai u takvom vrmenu posebno vrijedni nagrađivanja.
U kategoriji srednjih trgovačkih društava ovogodišnju Crominu nagradu za menadžera godine dobio je predsjednik Nadzornog odbora Kotke Ivan Cerovečki, a u kategoriji malih poduzeća direktor Ivanićplasta Vitomir Klasić.
Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač dobitnica je Cromine nagrade za menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća, a nagradu za menadžera godine u inozemnim poduzećima dobila je direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.
– Velika je čast preuzeti godišnju nagradu za menadžera u ovom slučaju javnih poduzeća, u situaciji u kojoj smo. Mogu samo kazati da doživljavam ovu nagradu kao nagradu Zračnoj luci i svim našim djelatnicima i našim suradnicima jer bez angažmana svih sigurno ne bi smo uspjeli postićim rezultate koje smo postigli. To također nije nagrada koju primamo kao godišnju već nagrada jednom višegodišnjem radu u kontinutitetu. Od mog dolaska 1998. godine trebalo je od jedne u ratu uništene Zračne luke bez prometa i izvan svih tijekova, kroničnog gubitaša, stvoriti firmu koja posluje s dobiti. Sretna sam da smo u tome uspjeli a sigurno je da nas postigfnuti rezultati motiviraju da tako i nastavimo. Konačno, na to nas obvezuje i potpora koju imamo u svojoj sredini u kojoj smo zajednički došli do ovih postignuća, a ovom sam prilikom dužna i svima njima zahvaliti, kazala nam je Katica Pupić Bakrać .