Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iskustvo sredilo mladost

24.11.2013. 23:00
Iskustvo sredilo mladost


Iako ti nije bio prvobitni plan, za Donat nastupaju dva legendarna igrača. Ponovo se aktivirao Davor Karlović, a iz Osijeka su doveli i Dragana Kneževića. U četiri dvoboja legende su Donatu osigurale četiri pobjede
Sve me živo boli – rekao je nakon dvije utakmice u jednom danu, zadarski veteran, trener, ali i (ponovo) igrač Davor Karlović.
– Nisam niti mislio da ću ponovo morati igrati Prvu ligu (Superligu).
A morao je. Donat je krenuo s tri poraza. Jedan igrač se ozlijedio (Marelja), drugi nije dobio dozvolu nastupa (Jalžabetić), tako da su Zadrani ostali na samo jednom članu predviđene udarne petorke, a iako se nalazi među TOP 10 seniora u Hrvatskoj, Dominik Zeljko ima tek 19 godina.
– Jednostavno nismo imali izbora. Morali smo angažirati Kneževića, a i ja sam morao ponovo nastupati.
I upalilo je. Dvojac Dragan Knežević/Davor Karlović radio je čuda…ali prije 10-15 godina. Sada su to poznati igrači, ali prije svega veterani. No, stolni tenis nisu zaboravili igrati. U posljednja četiri dvoboja ostvarili su četiri pobjede. Nakon uspjeha protiv dvije osječke momčadi, ovaj put su bili bolji od Riječana i Puljana. Očekivano su sa 4:0 slavili protiv riječkog Srdočija, da bi isti dan iznenadili vrlo jaku Pulu. Bilo je 4:3.
U dvoboju sa Srdočijem, domaćini nisu imali šanse. Glatkih 4:0, uz samo jedan izgubljen set i to u dvoboju parova, dovoljno govori koliku je Donat imao dominaciju u toj utakmici. Protiv Pule je naravno to bila sasvim druga priča. Domaćini su ovaj put bili favoriti, ali baš je Karlović bio taj koji je (kao u starim danima) uzeo im bodove iz ruku. Doduše nije sve krenulo po planu za zadarski sastav. Matej Mamut je bio bolji od Dominika Zeljka, Puljanin Slavić je s 3:2 slavio protiv Dragana Kneževića. Zadrane u igru vraća Karlović pobjedom nad Ivanom Zeljkom (bratom od Dominika). Nakon dvoboja parova rezultat je izravnan. Karlović i Knežević s glatkih 3:0 pobjeđuju kombinaciju Pule i dovode utakmicu u potpunu neizvjesnost. Donat nakon idućeg dvoboja ima vodstvo. U neizvjesnoj utakmici Knežević pobjeđuju Mamuta, a u bratskom dvoboju Ivan pobjeđuje Dominika, tako da se ulazi u majstoricu u kojoj Karlović s 3:2 pobjeđuje Slavila i osigurava svojoj momčadi vrijedne bodove.
– Stanje na ljestvici sada već dobro izgleda za nas. S dna smo nakon četiri utakmice došli na četvrto mjesto, koje nas čak vodi i u doigravanje. No, za nas je najvažnije da smo izašli iz opasne zone i da sada možemo biti mirni.
U idućem kolu Zadrane očekuju nova dva dvoboja, ovaj put domaća. U Zadar stižu branitelj titule Dr. Časl i Podravka. Protiv Dr. Časla nitko nema šanse, a dvoboj s Podravkom čiji roster također čine veterani (Lončar, Samac, Habijanec) bi mogao biti zanimljiv.
– Protiv Dr. Časla nemamo što tražiti. Jednostavno su prejaki. A protiv Podravke moramo vidjeti s kakvom ćemo postavom igrati. Ja vjerojatno za sada neću više nastupati, pošto smo riješili pitanje ostanka. Jedino ću možda igrati protiv Olimpije, da potvrdimo ostanak – objasnio je Karlović.


 SRDOČI – DONAT 0:4


Divković – Zeljko 0:3, Šarčević – Knežević 0:3, Jardas – Karlović 0:3, Divković/Jardas – Knežević/Karlović 1:3




 PULA – DONAT 3:4


Mamut – D. Zeljko 3:1, Slavić – Knežević 3:2, I. Zeljko – Karlović 1:3, I. Zeljko/Mamut – Karlović/Knežević 0:3, Mamut – Knežević 2:3, I. Zeljko – D. Zeljko 3:0, Slavić – Karlović 2:3.