Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lionsi pomažu Udrugu za autizam

24.11.2013. 23:00
Lionsi pomažu Udrugu za autizam


Humanitarnu akciju koju tradicionalno organiziraju na svom Božićnom balu, zadarski Lionsi ove godine vode za Udrugu za autizam Zadar.
Ta je udruga osnovana prije dvije godine kako bi unaprijedila kvalitetu života te medicinsku i socijalnu zaštitu djece i osoba s autizmom i njihovih obitelji. Nastala je iz potrebe roditelja kojima je neophodna psihološka, emocionalna, edukacijska i socijalna podrška. Uz djecu, odrasle osobe s autizmom i njihove obitelji, okuplja i ljude koji žele i mogu sudjelovati u nastojanjima da se osobama s autizmom, posebice djeci, osigura uspješna integracija u zajednicu kroz ranu intervenciju, obrazovanje i osposobljavanje za rad u skladu s njihovim mogućnostima.
Udruga okuplja 30-.ak članova, a rad financira ponajviše donacijama i humanitarnim akcijama. Od Grada je lani dobila prostor u kojemu dio treba urediti za igraonicu i boravak djece uz stručni nadzor Lions club Zadar će im u tome pomoći prikupljanjem sredstava na svom tradicionalnom humanitarnom Božićnom balu. Pomaganjem drugima uljepšat će i svojih 15 godina postojanja obilježenih brojnim humanitarnim aktivnostima.
Bal će se održati u subotu, 7.12.2013. u hotelu Falkensteiner Funimation Borik . Doprinos humanitarnoj akciji koja se na njemu provodi, može se dati dolaskom na bal, darivanjem zgoditaka za lutriju i novčanim donacijama.