KARAMARKO IZ ZADRA: Vlada nema što ponuditi pa diskreditira viđenije članove HDZ-a

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Dolazak lidera državne oporbe, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na proslavu Dana grada Zadra, bila je prilika i za blic konferenciju u predvorju HNK Zadar.

Svojim dolaskom potvrdio je podršku Božidaru Kalmeti te ocijenio kako je proširenje istrage u "aferi Remorker" na bivšeg ministar prometa, zadarskog gradonačelnika i potpredsjednika HDZ-a, u funkciji izborne kampanje.

Karamarko je najavio i da će razgovarati s članovima Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji su članovi HDZ-a o rješavanju problema u Savezu. Naime, od 17 članova IO HNS-a, njih čak 11 ima iskaznicu ove stranke.

- Tražit ćemo izvješće i njihove ocjene stanja u HNS-u i sigurno će dobiti nalog da učine sve da se ti problemi saniraju. Ono što me najviše boli je pokušaj stvaranja animoziteta između hrvatskog sjevera i juga, a to neće uspjeti. Splitski HDZ je naravno senzibiliziran za događanja u Splitu, a na događanja u gradu Splitu bitno utječe i događanja u Hajduku, i u tom dijelu ih razumijem. Međutim, apeliram na HNS i vodstva Hajduka i Dinama da iznađu rješenje da se izađe iz ovih problema u kojima se nalazi HNS, kazao je Karamarko.

Komentirajući proširenje istrage USKOK-a na Kalmetu Karamarko je rekao:

- Ja sam Zadranin, ovo je moj grad i uvijek volim tu dolaziti. Ovo je dan moga grada, isto kao dan vašeg grada.

Iako je napomenuo kako nije uputno komentirati takve istrage, ali da  može reći kako je ta istraga tek nakon godinu i pol dana proširena i na  Kalmetu "i to kao četranaestooptuženog".

- To je za upitati se je li to u funkciji kampanje. Naravno da jest, jer ova Vlada više nema što ponuditi u ovoj zemlji. Oni traže novi mandat da bi sljedeće tri godine smišljali što dalje činiti. Oni su očito obećali da se neće baviti ničim, ali da će diskreditirati viđenije članove HDZ-a, rekao je Karamarko.

- Ako pitate da li je ovo i podrška i mome rodnom gradu i uspješnom HDZ-u u njemu, onda je to svakako tako, zaključio je Karamarko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno