Planirano 16, najavljeno dvostruko više letova iz Finske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Letovi iz Finske počinju već od 2. svibnja

Delegacija Turističke zajednice Grada, Županije i Zračne luke Zadar vratila se s odličnim vijestima iz Finske. U čak sedam finskih gradova održane su prezentacije Zadra i Biograda, a rezultati su više nego impresivni, potvrdio nam je Zvonko Šupe, direktor TZ Grada:

- Od početnih 16 letova, koliko je agencija WeTravel planirala iz Finske za Zadar, na kraju će ih biti 32 jer su Finci pokazali izniman interes za Zadar i Biograd. Prezentirali smo im našu kulturnu baštinu, nacionalne parkove, smještajne kapacitete i izlete, pa mogu doista reći da su bili oduševljeni svim onim što su vidjeli. Tempo nam je bio jak, ali nismo žalili truda, prelazili smo stotine kilometara u autobusu kako bismo dnevno održali prezentacije u više gradova - kaže Šupe.

Dva leta dnevno

Agencija WeTravel krevete zakupljuje u hotelima Kolovare, Pinija i Ilirija, pa će veći broj letova donijeti i veći broj noćenja ovim hotelskim kućama, ali i gradu i županiji. Stoga su u Tampereu i ostalim finskim gradovima održane kvalitetne prezentacije Zadra, Biograda i ostatka županije u kojima su, uz Šupu, sudjelovali i Dražen Grgurović, predsjednik Turističke zajednice Grada, Hrvoje Anić, direktor marketinga Pinije, Paul Šikić, direktor ureda HTZ-a u Skandinaviji, te Krešimir Kopčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Finskoj.

WeTravel je agencija čiji je početak rada u Zadru još 29. rujna najavio njen direktor Goran Kuzmanovski koji je tada promovirao projekt letova iz Finske. Letovi bi počeli u svibnju, a plan im je iz skandinavskih gradova dovesti čak 2.800 gostiju. S projektom su započeli prije godinu dana sa aktualnim poslovnim partnerima, a to su Pinija Petrčane, Kolovare i Ilirija, te agencija Terra. Kuzmanovski je najavio letove iz čitave Finske, odnosno svih većih gradova, a počeli bi već 2. svibnja sa osam letova, i to dva leta dnevno. Goste bi u Zadar i Biograd dovodili do 6. lipnja, ali im je u interesu ojačati pred i postsezonu.  

Prvu sezonu letenja surađivat će isključivo sa postojećim partnerima, ali će suradnju širiti ovisno o interesu ostalih turističkih kuća u Zadru. Svega ovoga ne bi bilo da ova finska agencija nije imala iznimnu podršku lokalnih turističkih zajednica kojima se i u Finskoj zahvalila na dolasku.

Podrška TZ-a

- Ove prezentacije povećale su zanimanje Finaca za Zadar, tako da je suradnja na samom početku više nego dobra, što već pokazuju i dvostruko veći rezultati u bookingu od planiranih - kaže Šupe.

Izravni letovi iz Temperea za Zadar omogućit će veći dolazak gostiju, posebice jer će ih agencija dovoziti airbusovima sa 180 mjesta. Letjeli bi svakog ponedjeljka te su u tijeku analize na koji način proširiti broj rotacija s obzirom na udvostručeni interes Finaca za zadarski kraj. Drugi serijal letova nastavlja se krajem kolovoza i trajao bi do sredine listopada, također s dva leta dnevno.

Naime, i WeTravelu je u interesu goste u Zadar dovesti i prije svibnja, te nastaviti s letovima i u postsezoni jer finski turisti koji dolaze ovdje imaju svoje vikendice i jahte.

Uz već iskazanu podršku turističkih zajednica Grada i Županije sada  treba vidjeti koliko će iznositi i financijska podrška ovim letovima, a Kuzmanovski je u Zadru rekao kako ne traže ništa posebno, jer s kojom god državom radili uvijek imaju suradnju u obliku subvencija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika rosan
...pa kad je tolko navala što će im subvencije? izgleda da možemo očekivati još jednu trakavicu.