U tijeku i drugi natječaj za kupnju stana iz programa POS-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Grad Biograd ima oko 10.000 metara četvornih zemljišta za ovaj program

Prvi natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana iz programa Poticajne stanogradnje (POS) Grad Biograd raspisao je još davne 2006. godine. Stanovi su izgrađeni i ukupno su dodijeljena 22 stana, odnosno izgrađene su tri zgrade na biogradskom predjelu Granda. Renata Mršić iz Jedinstvenog upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom i komunalni sustav Grada Biograda kaže kako je i ove godine također proveden natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz programa POS, pa je krajem listopada ove godine utvrđena konačna lista reda prvenstva.

Povoljna cijena

- Upravo je u tijeku rješavanje imovinskopravnih odnosa s APN-om glede nekretnina u vlasništvu Grada na kojima će se POS-ovi stanovi graditi. U planu je izgraditi ukupno 36 stanova, odnosno 6 zgrada, a u ovom natječajnom postupku imali smo 50 zainteresiranih kandidata, kaže Mršić i dodaje kako je u tijeku i drugi natječaj za kupnju stana iz programa POS-a koji je objavljen na internetskim stranicama Grada Biograda na Moru i otvoren je do 23. prosinca ove godine.

- Grad Biograd ima oko 10.000 metara četvornih zemljišta u svom vlasništvu na kojem je predviđena izgradnja stanova iz ovoga programa. Bitno je naglasiti da prijave kandidata nisu vezane za prebivalište, odnosno da se na ovaj natječaj, kao i na upravo završeni prethodni iz 2015. godine, mogu javiti građani iz svih dijelova Republike Hrvatske, ističe Mršić pojašnjavajući također kako se cijena četvornog metra stana iz ovog programa sastoji od etalonske cijene građenja (građenje, projektiranje, nadzor i vodni doprinos + PDV), koja može maksimalno iznositi 804,04 eura po četvornom metru neto korisne površine stana (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate), te cijene zemljišta, komunalne infrastrukture i priključka, koja može maksimalno iznositi 321,62 eura po četvornom metru metar NKP-a (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate).

Za mlade obitelji

- Dakle, maksimalna cijena četvornog metra stana iznosi 1125,66 eura po četvornom metru NKP-a (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate). Na području grada Biograda ovakav vid stambenog zbrinjavanja pokazao se potrebnim i iznimno zadovoljavajućim, a što se dokazuje iskazanim velikim interesom u svakom od dosad provedenih natječajnih postupaka. Smatramo da je to jedan od najpovoljnijih načina stambenog zbrinjavanja prvenstveno mladih obitelji te osoba koje silom prilika žive kao podstanari, zaključuje Mršić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno