Edi Stipić dobitnik godišnje nagrade Franjo Bučar

Slika korisnika valentinam
Dodijeljene najviše nagrade na području sporta
Autor: 
HINA
Edi Stipić poznat je po radu sa olimpijskim pobjednicima Igorom Marenićem i Šimom Fantelom

Najviše državne nagrade na području sporta "Franjo Bučar", kao nagradu za životno djelo u 2017. godini, dobili su Zdenko Zorko, Zina Urlić te posmrtno Zdravko Hebel, dok su dobitnici godišnjih nagrada Deni Lušić, Dina Levačić, Edo Pezzi, Igor Boraska, Ivica Tucak, Jozo Jakelić, Luka Lončar, Ratko Kovačić, Tihomir Franković, Valentina Pereglin, Vlado Lisjak te zadarski trener Edi Stipić.

Nagrada koju Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj nazvana je po ocu našeg olimpizma, a po prvi put je u subotu uručena u zgradi Hrvatskog sabora na dan rođenja Franje Bučara (1866.) kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće.

Edi Stipić, kao jedan od dobitnika godišnjih nagrada, poznati je atletski, ali i kondicijski trener, prije svega poznat po radu s olimpijskim pobjednicima Šimom Fantelom i Igorom Marenićem.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno