Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Biogradska nada “narasla” na 300 članova

Autor: Velimir Brkić

24.12.2008. 23:00
Biogradska nada “narasla” na 300 članova


Uz konkretnu pomoć socijalno ugroženima i bolesnima, provodimo čitav niz drugih aktivnosti koje bi trebale pomoći u poboljšanju kvalitete života te populacije građana, govori predsjednik udruge “Nada” dr. Eddie Stamičar
Božićno-novogodišnjim plesom i druženjem članovi udruge “Nada” iz Biograda proslavili su svoj prvi rođendan, prvu godinu rada i djelovanja. Ova humanitarna neprofitna udruga kroz svoju djelatnost obuhvaća skrb o invalidnim, starim i nemoćnim žiteljima na području grada Biograda. A kako su je prepoznali i prihvatili građani dovoljno govori podatak kako udruga nakon tek 365 dana rada broji gotovo nevjerojatnih tristotinjak članova, uglavnom biogradskih umirovljenika.
– Uz konkretnu pomoć socijalno ugroženima i bolesnima, provodimo čitav niz drugih aktivnosti koje bi trebale pomoći u poboljšanju kvalitete života te populacije građana. Bez rada njenih članova i volontera ova udruga ne bi mogla ni egzistirati, govori predsjednik udruge “Nada” dr. Eddie Stamičar te naglašava kako je temeljni cilj rada udruge pokazati stalnu brigu o ljudima kojima je pomoć potrebna.
Na području Biograda, prema evidencijama Centra za socijalnu skrb, ima oko dvadeset starijih i nemoćnih ljudi koji žive sami, pa njima svaka pomoć, ali i posjet, jako puno znače. Svrha međugeneracijske solidarnosti, koju nadasve uspješno provodi biogradska udruga, svakako je poboljšanje kvalitete života starijih i nemoćnih.
– U našoj programskoj shemi predvidjeli smo različite aktivnosti, a neke od njih su i besplatni zajednički izleti članova udruge. U ovih godinu dana djelovanja organizirali smo dnevne ili višednevne izlete na slapove Krke i Kornate te u franjevački samostan Gospe od Milosti na Visovcu i u toplice u Topuskom, nabrajao je dr. Stamičar.
Udruga “Nada” ima zaista primjerenu suradnju s Gradom Biogradom, posebice njegovim čelništvom. Osim što su u gradskom proračunu, pored drugih aktivnih biogradskih udruga, jedni su od glavnih “krivaca” da je Grad Biograd prije mjesec dana na svečanosti u Zagrebu dobio nadasve prestižnu godišnju nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u kategoriji “Zajedno je bolje” kao najuspješnija jedinica lokalne i područne samouprave u Republici Hrvatskoj za doprinos razvoju sudioničke demokracije i uključivanja civilnog društva u procese lokalne zajednice.
– Kao udruga civilnog društva u primjerenoj suradnji s Gradom, udruga “Nada”, predvođena predsjednikom dr. Stamičarom, hvalevrijedno povećava razinu kvalitete usluga u lokalnoj zajednici, osigurava dostupnost usluga zainteresiranima u lokalnoj zajednici, smanjuje razinu siromaštva i isključenosti naših starijih i nemoćnih sugrađana, istaknuo je gradonačelnik Ivan Knez, koji je bio gost na božićno-novogodišnjoj zabavi ove hvalevrijedne biogradske udruge.
Uz neumorne “mužikaše” šibenskih Show legendi ples, pjesma i druženje članova udruge “Nada” u hotelu Biograd, kako to već biva, produžilo se duboko u noć.