Biogradska nada "narasla" na 300 članova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
nada
Dio članstva biogradske udruge "Nada"

Božićno-novogodišnjim plesom i druženjem članovi udruge "Nada" iz Biograda proslavili su svoj prvi rođendan, prvu godinu rada i djelovanja. Ova humanitarna neprofitna udruga kroz svoju djelatnost obuhvaća skrb o invalidnim, starim i nemoćnim žiteljima na području grada Biograda. A kako su je prepoznali i prihvatili građani dovoljno govori podatak kako udruga nakon tek 365 dana rada broji gotovo nevjerojatnih tristotinjak članova, uglavnom biogradskih umirovljenika.

- Uz konkretnu pomoć socijalno ugroženima i bolesnima, provodimo čitav niz drugih aktivnosti koje bi trebale pomoći u poboljšanju kvalitete života te populacije građana. Bez rada njenih članova i volontera ova udruga ne bi mogla ni egzistirati, govori predsjednik udruge "Nada" dr. Eddie Stamičar te naglašava kako je temeljni cilj rada udruge pokazati stalnu brigu o ljudima kojima je pomoć potrebna.

Na području Biograda, prema evidencijama Centra za socijalnu skrb, ima oko dvadeset starijih i nemoćnih ljudi koji žive sami, pa njima svaka pomoć, ali i posjet, jako puno znače. Svrha međugeneracijske solidarnosti, koju nadasve uspješno provodi biogradska udruga, svakako je poboljšanje kvalitete života starijih i nemoćnih.

- U našoj programskoj shemi predvidjeli smo različite aktivnosti, a neke od njih su i besplatni zajednički izleti članova udruge. U ovih godinu dana djelovanja organizirali smo dnevne ili višednevne izlete na slapove Krke i Kornate te u franjevački samostan Gospe od Milosti na Visovcu i u toplice u Topuskom, nabrajao je dr. Stamičar.

Udruga "Nada" ima zaista primjerenu suradnju s Gradom Biogradom, posebice njegovim čelništvom. Osim što su u gradskom proračunu, pored drugih aktivnih biogradskih udruga, jedni su od glavnih "krivaca" da je Grad Biograd prije mjesec dana na svečanosti u Zagrebu dobio nadasve prestižnu godišnju nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u kategoriji "Zajedno je bolje" kao najuspješnija jedinica lokalne i područne samouprave u Republici Hrvatskoj za doprinos razvoju sudioničke demokracije i uključivanja civilnog društva u procese lokalne zajednice.

- Kao udruga civilnog društva u primjerenoj suradnji s Gradom, udruga "Nada", predvođena predsjednikom dr. Stamičarom, hvalevrijedno povećava razinu kvalitete usluga u lokalnoj zajednici, osigurava dostupnost usluga zainteresiranima u lokalnoj zajednici, smanjuje razinu siromaštva i isključenosti naših starijih i nemoćnih sugrađana, istaknuo je gradonačelnik Ivan Knez, koji je bio gost na božićno-novogodišnjoj zabavi ove hvalevrijedne biogradske udruge.

Uz neumorne "mužikaše" šibenskih Show legendi ples, pjesma i druženje članova udruge "Nada" u hotelu Biograd, kako to već biva, produžilo se duboko u noć.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno