Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kolega: Nadam se europskom KK Zadru

Autor: Teuta Babajko Jamičić

24.12.2008. 23:00
Kolega: Nadam se europskom KK Zadru

Foto: Filip BRALA



Na prošloj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Željko Predovan osvrnuo se na situaciju u Košarkaškom klubu “Zadar”, tražeći da se gradski vijećnici u budućnosti budu informiraniji o njegovom funkcioniraju, budući da je Grad Zadar jedan od glavnih sponzora KK Zadra.
– KK Zadar dio je projekta europski Zadar, a kao jedan od glavnih ciljeva jest ulazak u Euroligu. No, KK Zadar je Zadranima više od igre, više od same košarke. Stoga, ne želim se miješati u odluku struke, niti uprave, već biti informiran o funkcioniranju KK Zadra, čiji je Grad Zadar jedan od glavnih sponzora, govori Željko Predovan, s čijim se riječima složio i gradonačelnik Kolega te istaknuo kako je Grad Zadar stvorio savršene uvjete za košarku u Zadru.


– Zadatak Gradskog vijeće i Poglavarstva je da stvorimo uvjete za razvoj sporta u Zadru. Izgradnjom dvorane “Krešimira Ćosića” stvoreni su savršeni uvjeti za zadarsku košarku, naravno i druge sportove, poput rukometa. Iako je Zadar jedan od gradova domaćina predstojećeg Svjetskog prvenstva u rukometu, mi znamo kako je ta dvorana građena prije svega zbog košarke, a kao takvu su je prihvatili igrači i navijači. Vjerujem kako će Uprava KK “Zadar” realizirati projekt europski Zadar, o čemu će nas u budućnosti redovito i izvještavati na početku i kraju sezone, govori Kolega, na čije se riječi nadovezao i Kristijan Magaš, član Poglavarstva za gospodarstvo i upravljanje gradskom imovinom, a ujedno i predsjednik KK Zadar, potvrđujući kako klub ide prema europskom Zadru, kakav ovaj grad i zaslužuje.