Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pucao na mladiće zbog petardi

Autor: Z L

24.12.2008. 23:00
Pucao na mladiće zbog petardi


U božićnoj večeri u Zadarskoj je županiji zabilježeno nekoliko odvojenih incidenta u kojima na sreću nije bilo teže stradalih osoba.
Najvatrenije je bilo u Sikovu, ali ne zbog petardi nego okršaja koji je oko njih nastao. Naime, nekoliko mladića bacalo je petarde ispred kuće 59-godišnjaka, koji je revoltiran time iz pištolja marke crvena zastava cal. 7,62 mm, za kojeg posjeduje dozvolu za držanje i nošenje, u zrak ispalio dva hitca. Pedesetdevetogodišnjaku je oduzet pištolj te protiv njega slijedi optužni prijedlog, a mladići neće kazneno odgovarati.
U Zadru je u ulici Miroslava Krleže br.11/A, nepoznati počinitelj je uporabom pirotehničkih sredstava na stubištu stambene zgrade oštetio osam metalnih poštanskih sandučića, dok je u Šibenskoj ulici u napušteni i devastirani poslovni prostor ubačene petarde, usljed čega su oštećena četiri stakla na objektu.
U mjestu Sukošan, nepoznati počinitelj je bacio pirotehničko sredstvo na balkon kuće vl. N.T. (1951), kojom prilikom je došlo do puknuća prozorskog stakla. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 300 kuna.