Uspomena na dijete rođeno u Betlehemu

Slika korisnika admin
colak_jaslice5
Adam VIDAS
Kućice su od benkovačkog kamena, kao i kamen kroz koji teče potok

U obitelji Branka Čolaka zaista znaju kako ukrasiti dom za božićne blagdane. Naime, njihov dom krase jaslice koje su prekrile gotovo polovinu dnevne sobe.

Jaslicama dominira velika pećina u kojoj je Sveta obitelj, ali i minijaturna planina na kojoj se nalaze brojne kućice, kao i pravi potok koji teče među mahovinom, pšenicom i bršljenom.

- Već dugi niz godina radim ove jaslice za koje mi je trebalo osam sati da ih složim, a ove su godine doživjele svoj vrhunac, rekao nam je Branko Čolak i dodao kako mu je ove godine u slaganju jaslica pomogla sinova djevojka jer mu je supruga, koja inače pomaže, u to vrijeme bila u bolnici.

Kućice su od benkovačkog kamena, kao i kamen kroz koji teče potok, a koji je Čolak donio iz Ostrovice gdje je radio kao učitelj razredne nastave. Za jaslice su iskoristili jako puno figurica koje su sakupljali kroz mnogo godina, a na pitanje zna li kolika je vrijednost jaslica, rekao je kako ih procjenjuje na desetak tisuća kuna. Jaslice su ukrašene i brojnim svjetlima od kojih su mnoga poslužila kao mali ognjevi koji bi trebali grijati brojne pastire i ovčice.

Čolak je kazao kako je oduvijek volio jaslice i tako je svake godine malo po malo popunjavao svoju kolekciju figurica. Dodao je kako bi, da ima mjesta, cijelu jednu prostoriju iskoristio za jaslice, ali jednostavno ne može.

- Svatko tko vidi jaslice oduševi se, kazao je Čolak dodavši kako su najviše oduševljeni njihovi susjedi koji su na prvi tren mislili da je obitelj Čolak cvjećari zbog jaslica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno