Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vodovod mjesečno pokreće 300 ovrha!

24.12.2011. 23:00
Vodovod mjesečno pokreće 300 ovrha!


Ovrhe pokrećemo mjesečno i posebno vodimo računa da ne dođe do zastare. U prošloj godini provedeno je oko 3.500 ovrha za domaćinstva te oko 300 za gospodarstvo. Još uvijek nisam dovoljno upoznat s tim kako će raditi javni ovršitelji, ali smatram da ne može biti lošije, govori Patrk


– Zbog duga Vodovodu pred kraj svakoga mjeseca pokreće se oko 300 ovrha, kazao nam je Hrvoje Patrk, direktor zadarskog Vodovoda te je dodao kako se nada da će novi javnoovršitelji popularno prozvani “ovršni šerifi” uspjeti djelom popraviti situaciju. Naime, ukupni dug prema Vodovodu je veći od 33 milijuna kuna, a gotovo je nevjerojatno da su oko pola toga iznosa dužni građani, a pola privreda, odnosno razne tvrtke koje se u administraciji vode kao pravne osobe. Vodovod saznajemo neprestano vodi bitke s dužnicima, pokreće i provodi ovrhe, utužuje i nažalost, znatan dio potraživanja naplaćuje upravo na takve načine. Građani imaju dugove koji se kreću od nekoliko stotina, pa do više tisuća kuna, a veliki problem s dugovima čine tvrtke koje su ugašene. Vlasnici su u nekom trenutku otvorili tvrtku, radili neko vrijeme ne plaćajući račune, a nakon što odjave tvrtku dugove najčešće ne podmiruju.
– Mi ovrhe pokrećemo mjesečno i posebno vodimo računa da ne dođe do zastare. U prošloj godini provedeno je oko 3.500 ovrha za domaćinstva te oko 300 za gospodarstvo. Još uvijek nisam dovoljno upoznat s tim kako će raditi javni ovršitelji, ali smatram da ne može biti lošije nego je sada, govori Hrvoje Patrk, direktor zadarskog Vodovoda.
Novi Zakon o javnim ovršiteljima stupa na snagu od 1. siječnja, a u Zadru će taj posao provoditi 4 osobe te jedna u Benkovcu. Velika je vjerojatnost da će “ovršni šerifi” imati dosta posla s dužnicima za vodu, a prema danim im ovlastima moći će građanima ulaziti u stanove i plijeniti imovinu, pretresati stvari i vršiti plijenidbe čak i u slučajevima kada nikoga nema kod kuće. Zaplijenjene stvari će prodavati na javnoj dražbi za najmanje pola njihove procijenjene vrijednosti.


Vodovod pomlađuje vozni park




Prošloga tjedna u Narodnim novinama Vodovod d.o.o. Zadar objavio je javne natječaje za kupnju komercijalnih vozila, osobnih vozila i kamiona kipera na financijski leasing.
– Pomlađujemo vozmi park koji je dosta star, a u njemu imamo dosta vozila za rashod. Nekoliko vozila prešlo je više od 500 tisuća kilometara, a u voznom parku imamo i stari yugo, kao i stare fiat pande. U planu su nam 3 osobna vozila, jedan kamion i dva poluteretna automobila koja ćemo uzeti na leasing. Imamo nekoliko vozila koja su dotrajala, a dnevno prelaze od 50 do 100 kilometara, kazao je Patrk dodajući kako je ovo prvi natječaj za automobile od kada je on direktor Vodovoda.