Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Budimo jedni drugima dar i blagoslov

Autor: Agencija IKA

24.12.2012. 23:00
Budimo jedni drugima dar i blagoslov

Foto: FAH



“Kršćanstvo nije ideologija kojoj treba vjerovati, nego događaj koji nas želi zahvatiti. Božićno otajstvo je događaj koji nas treba zahvatiti”, poručio je zadarski nadbiskup u propovijedi mise polnoćke koju je predvodio u katedrali Sv. Stošije u Zadru.
„Svete Badnje noći nebo je objavilo golemu riznicu vjere i označilo prekretnicu u povijesti ljudskog roda. Otajstvo Božića združilo je zauvijek božansko s ljudskim, izvanvremensko s vremenskim. To je nedokučiva tajna o kojoj su razmišljali najveći umovi teologa i svetaca. A opet je tako jasna i razumljiva svakome tko je promatra. Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan”, poručio je mons. Puljić, dodavši da se utjelovljenjem Sina Božjeg počela pisati Božja povijest na zemlji.
Sve je u pokretu, jer spasenje je na domak ruke.
„Valja se požuriti. Jer Božić se nije sasvim dogodio. On se želi dogoditi i u tebi osobno. A po tebi i u tvojoj obitelji. Evo, sad je vrijeme milosno, sad je vrijeme spasa. Zato, brate i sestro, ustanimo, pođimo i poklonimo se Novorođenome. On je došao zalutalog čovjeka obasjati svjetlom istine, a pokajniku vratiti dostojanstvo i život. I ne boj se, čovječe! Probudi se i poslušaj”, potaknuo je nadbiskup Puljić, poželjevši da ljudi nevjericu zamijene vjerom kako se mogu povezati Bog i jaslice u štali.
 „Obdareni Božjom dobrotom, budimo jedni drugima dar i blagoslov: svojim obiteljima, djeci, roditeljima, gradu, mjestu i narodu, kao i svim ljudima dobre volje, moleći i pjevajući zahvalno”, zaključio je nadbiskup Puljić uputivši svima božićnu i novogodišnju čestitku.