I ovih blagdana uspjela "Božićna čarolija na Silbi“"!

Slika korisnika valentinam
U organizaciji volontera sa Silbe i iz Zadarske županije
Glavne se fešte na Silbi očekuju od 26. prosinca nadalje kada će se na Silbi uz oživljavanje tradicionalnih silbenskih običaja kao što je Biranje silbenskog kralja, održavanje natjecanja Alka u karićima, ili natjecanja u potezanju konopa, održati odlični koncerti na otvorenom
Veselja ne nedostaje

Na otoku Silba, u subotu, 23. prosinca otvorena je druga po redu otočna manifestacija „Božićna čarolija na Silbi“ koja će trajati sve do 1. siječnja 2018.

Volonteri pristigli s obližnjih otoka, zajedno s mještanima Silbe, danima su vrijedno ukrašavali svoj otok kako bi i Silba ponovno zabljesnula u božićnom ambijentu.

Baš kako su i priželjkivali, na manifestaciju su već tijekom prvog dana počeli pristizati gosti i turisti, koji su se već prve večeri okupljali oko glavne pozornice i bogate gastronomske ponude.

„Prvu večer naše manifestacije smo otvorili u domaćoj atmosferi, uz domaća vina i rakije, tradicionalna jela i interaktivno druženje sa svim turistima i domaćinima, a fešta je trajala gotovo do 3 u noći. Mi smo već protekle godine pokazali da smo sjajni domaćini i da naša velika i srčana volja može i na našem malom i udaljenom otoku kreirati atmosferu i program na kojem bi nam pozavidjela i veća mjesta i gradovi“, zadovoljno je komentirao Kristijan Lopac koji je i ove godine organizirao program i okupio volontere za izvedbu manifestacije.

„Na Silbu sam došao po preporuci, i to iz Njemačke u kojoj živim, a inače imam dalmatinske korijene. Sve što ovdje vidim me potpuno oduševljava, dalmatinski ugođaj, domaća hrana, božićno raspoloženje i namjeravam uživati i na svim koncertima koji će se ovdje održati“, ispričao nam je Pero iz Berlina koji je zajedno sa prijateljima stigao proslaviti blagdane u domovini. „Ovo nije ni Beč, ni Zagreb, ovo je Silba, pa nikada ne bih očekivao da jedno malo mjesto može ovako izgledati i imati ovakvu ponudu za advent“, priključio mu se Dubravko koji je također pristigao iz dijaspore, i to iz SAD-a.

Glavne se fešte na Silbi očekuju od 26. prosinca nadalje kada će se na Silbi uz oživljavanje tradicionalnih silbenskih običaja kao što je Biranje silbenskog kralja, održavanje natjecanja Alka u karićima, ili natjecanja u potezanju konopa, održati odlični koncerti na otvorenom – 26. prosinca nastupaju Bepo Matešić i David Ricov, 27. prosinca Zoran Jelenković, 28. prosinca klapa Cambi, 29. prosinca tamburaši Iločke bekrije, a poslastica za novogodišnji doček je i zadarska klapa  Leut.

„Pozivamo sve ljude punih srca koji žele s nama provesti ovo adventsko vrijeme da nam dođu na našu Silbu i pridruže se jedinoj adventskoj manifestaciji u našoj zemlji koju samostalno organiziraju volonteri i otočani!“ zaključuje Lopac, uz poziv na „Božićnu čaroliju na Silbi“.

Sve novosti i detaljni program manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ možete pratiti na facebook stranici:

https://www.facebook.com/TZSilba/

Informacije o redu plovidbe katamarana potražite ovdje:

http://www.miatours.hr/

Za bukiranje adventskog smještaja, sve upite možete uputiti na:

bozicna-carolija@tzsilba.hr

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno