Nadbiskup Puljić predvodio misno slavlje u katedrali

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Mir i blagoslov
Neka novorođeni Isus obdari sve svojim blagoslovom i u Novoj 2022. godini. Mir i blagoslov novorođenoga Isusa Krista počivao nad gradom Zadrom, Nadbiskupijom i u srcima njezinih žitelja
Vedran SITNICA
Mir i blagoslov novorođenoga Isusa Krista počivao nad gradom Zadrom

Svečano misno slavlje na svetkovinu Božića, u subotu 25. prosinca, s početkom u 11,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. 

„U rođenom djetetu Isusu koga je rodila Marija, dogodio se Božji poklon – dar zemlji, svim ljudima, svim vremenima i svim narodima, svakom pojedinom čovjeku koji mu otvori svoje srce“ poručio je mons. Puljić večer prije na polnoćki.

Božić se dogodio kao naizgled običan zemaljski događaj, ali događaj Isusovog rođenja ipak je bio poseban, jer je „Gospodin obznanio spasenje svoje i svi krajevi svijeta vidješe spasenje Boga našega“, rekao je nadbiskup, citirajući proroka Izaiju: „Narod koji je u tmini hodio, svjetlost vidje veliku“. 

Za Mariju i Josipa nije bilo mjesta da se Marija porodi u kući, pa je jedan čovjek ponudio štalicu. „Nije mu zabilježenO ime. O, blaženi čovječe, koji si zapisan u Božju memoriju. Možemo samo misliti kad si došao Bogu, kako je bio radostan da si ti bio taj koji je dao prostor novorođenom Spasitelju“ rekao je mons. Puljić.

Potaknuvši da se poklonimo Novorođenom djetetu koje leži u jaslama, nadbiskup je zahvalio „našim očevima koji su u vjerničkom zanosu sročili divne božićne pjesme“, rekavši da i te pjesme govore o radosti božićnog otajstva koje čovjeka ispunjava nutarnjim mirom, radošću i veseljem.

„Neka novorođeni Isus obdari sve svojim blagoslovom i u Novoj 2022. godini. Mir i blagoslov novorođenoga Isusa Krista počivao nad gradom Zadrom, Nadbiskupijom i u srcima njezinih žitelja. Njegovo rođenje neka ispuni naše duše istinskom čežnjom za nebeskim dobrima“ poželio je nadbiskup Puljić.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)