Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nijemci razočarani uslugom i računom Opće bolnice

Autor:

25.01.2009. 23:00
Nijemci razočarani uslugom i računom Opće bolnice

Foto: AP



Nakon što su neki njemački i hrvatski mediji objavili kako je Berthold Hallmaier, službeni liječnik njemačke rukometne reprezentacije ogorčen na hrvatsko zdravstvo jer njegovi sportaši ni u Varaždinu, ni u Zadru nisu dobili primjerenu njegu razgovarali smo sa Zvonimirom Vrančićem, ravnatelje zadarske Opće bolnice.
 Naime, tijekom nedjeljne utakmice između Njemačke i Norveške, na zadarskom Višnjiku, ozlijeđen je kapetan njemačke rukometne reprezentacije Michael Kraus. On je odvezen u Opću bolnicu Zadar gdje mu je smjesta pružena liječnička pomoć, nakon čega je Hallmaier rekao kako je zdravstvena usluga na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj ispod svake razine i neprimjerena jednom tako velikom događaju.


– Liječnici nisu mogli ustanoviti koliko je tetiva popucalo, težinu ozljede, a nije bilo čak niti zavoja i štaka!, istaknuo je Hallmaier. Kraus je zbog kvalitetne dijagnoze, navodi se dalje, morao biti hitno prebačen u Njemačku.
Osim nezadovoljstva uslugom, članovi njemačke reprezentacije bili su neugodno iznenađeni nakon što im je nakon zahvata bolnica ispostavila račun.
– Njemački igrač je doveden u našu bolnicu na odjel kirurgije gdje mu je dijagnosticirano uganuće skočnog zgloba prvog stupnja. Ovo je u liječničkom smislu lakša ozljeda za što je njemački igrač dobio longetu i svu potrebnu njegu nakon čega je pušten na kućnu njegu, rekao je Vrančić. Dodao je kako ostale izjave u kojima se insinuira kako zadarska bolnica nema gipsa ili zavoja ne može komentirati jer, kako kaže, mu je strašno uopće prihvatiti da nekome to može pasti na pamet.
– Mi smo bolnica koja ima mogućnost provođenja najmodernijih zahvata i oprema nam je na europskoj razini i zaista ne mogu vjerovati da je ovo netko rekao zaključio je Vrančić.