Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čilić u polufinalu Australina Opena

Autor: Hina (H)

25.01.2010. 23:00
Čilić u polufinalu Australina Opena

Foto: FAH



Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale Australian Opena pobjedom nad Amerikancem Andyem Roddickom 7:6 (4), 6:3, 3:6, 2:6, 6:3 nakon tri sata i 50 minuta igre.
– Ovo mi je najveća pobjeda u karijeri ostvarena u pet setova, mojih pet sretnih setova jer u Melbourneu očito ne mogu do pobjede bez maratona, kazao je hrvatski tenisač Marin Čilić nakon pobjede nad Amerikancem Andyem Roddickom 7:6 (4), 6:3, 3:6, 2:6, 6:3 i plasmana u polufinale Australian Opena.
Čilić je Roddicka dobio nakon tri sata i 50 minuta igre, pet setova je igrao i protiv Bernarda Tomica i Juana Manuela del Potra, a u pet je dosadašnjih teških mečeva u Melbourneu proveo na terenu ukupno 18 sati i 10 minuta.
– Nije bilo nimalo lako, ali je pomogla činjenica da sam prije Roddicka odigrao dva dvoboja u pet setova. U petom setu sam pronašao novu snagu, iako sam u prvom gemu bio na pragu ponora. On je imao 0:40, uopće mi nije jasno kako sam to spasio, toliko sam bio koncentriran na svaki poen da se točno ni ne sjećam kako su išli udarci. Mislim da ga je taj gem dotukao, a meni je dao poticaj i snagu za obrat u četvrtom gemu, kazao je Čilić, koji je godinu počeo na nevjerovatan način s deset uzastopnih pobjeda bez poraza. Osvojio je ATP turnir u Chennaiu s pet trijumfa, a u Melbourneu je nastavio niz s uspjesima protiv Fabricea Santoroa, Bernarda Tomica, Stanislasa Wawrinke, Juana Manuela del Potra i Andya Roddicka.
Čilić se po prvi puta u karijeri plasirao u polufinale Grand Slam turnira i četvrti je Hrvat kome je to uspjelo u ATP eri nakon Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Marija Ančića, ali je Čilić prvi hrvatski tenisač koji će igrati u polufinalu Australian opena.
Roddick u prvom setu zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u ramenu, a to mu je, prema vlastitome priznanju, oduzelo pobjedu.
– Osjetio sam jaku bol u predjelu vrata, a potom i u ramenu. Liječnik mi je kazao da mi je upaljen živac, a bol je bila puno jača negoli tijekom prijašnjeg dvoboja s Fernandom Gonzalezom. Zbog toga sam morao riskirati što mi se isplatilo u trećem i četvrtom setu, ali na moju nesreću ne i u prvom gemu petog seta. Čilić je peti set odigrao majstorski, bio je vrlo pametan i fokusiran na svoje jake udarce. On je čudo jer rijetko kada mladi igrači imaju toliko strpljenja. Držim da će Čilić biti iznimno težak protivnik i Nadalu i Murrayu, kazao je Roddick.
Čilić će za finale će igrati s boljim iz dvoboja Rafael Nadal – Andy Murray. Protiv Nadala Čilić vodi s 1:0, a s Murrayem ima negativan skor 1:3.