Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kostov i Cupać 22.

Autor: Hina (H)

25.01.2010. 23:00
Kostov i Cupać 22.


Samo četiri od 13 olimpijskih i paraolimpijskih klasa jedrile su prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u Miamiu.
Zbog vremenske prognoza koja je najavila jaku oluju organizatori nisu htjeli riskirati i odlučili su veći dio flote zadržati na kopnu dok nevrijeme zaista ne prođe. Na vrijeme su isplovili samo 49er-i i Ellioti 6m (žensko dvobojsko jedrenje koje će debitirati na OI 2012.), za koje su organizatori procijenili da se mogu brzo vratiti na kopno, jer su njihova regatna polja bila najbliža obali. Ostali su čekali na kopnu dok nevrijeme nije prošlo. No, naravno nakon oluje uvjeti za jedrenje su uvijek vrlo loši. Predvečer su suci na more pozvali samo Laser i Laser Radial, koji su odjedrili jedan plov po vrlo nestabilnom vjetru, koji je pri kraju plova oslabio na tri do pet čvorova.
U tom jedinom plovu za Laser Tonči Stipanović je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio 15., dok je Ivan Taritaš ušao u cilj oko 20. mjesta, međutim diskvalificiran je radi preuranjenog starta. Pobjede su upisali Kanađanin Ramsey i Britanac Thompson.
49eri su prije nevremena odjedrili tri plova po stabilnih 14 do 19 čvorova vjetra, a Kostov/Cupać su trenutno 22.
“U prvom plovu loš start, no uspjeli su se izvući i ući 12. U drugom su se prevrnuli niz vjetar. Treći je krenuo odlično, odličan start, bili su među vodećima kad su udarili kobilicom u pličinu. Stavili su nam polje preblizu obale, u najplićem dijelu zaljeva, više je posada udarilo u dno i oštetilo brodove. Srećom, nema neke veće štete na našem brodu, samo je kobilica malo ogrebana”, kazao je trener Karlo Krpeljević. Vode Australci Phillips/Phillips.