Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ljubičićev marš u parovima

Autor: Zlatko Horvat

25.01.2010. 23:00
Ljubičićev marš u parovima


Ivan Ljubičić i Čileanac Fernando Gonzalez svladali 11. nositelje Šveđanina Simona Aspelina i Australca Paula Hanleyja sa 6:4, 6:3
Ivan Ljubičić i Čileanac Fernando Gonzalez plasirali su se u četvrtfinale parova na Australian Openu. Nisu ih zaustavili ni šesti nositelji, iskusni 11. nositelji Šveđanin Simon Aspelin i Australac Paul Hanley, koji su poraženi sa 6:4, 6:3. Za Ljubičića ovo je treće četvrtfinale u parovima u karijeri. Još 2003. s Ančićem je bio među posljednjih osam, što je ponovio lani na US Openu s Francuzom Michaelom Llodrom. U oba slučaja stigao je kraj, ali tek u “tie breaku” trećega seta. Bronca i zlato s Igara u Ateni imaju napraviti korak dalje.
– Nama parovi dobro dođu kao trening. Naravno, kad se dobije dva, tri kola, onda se proba ići do kraja. Jedini je problem što je Fernando “mrtav”, sve ga boli. Ako preživimo četvrtfinale, svašta se može dogoditi. U svakom slučaju, ne žuri nam se na europsku hladnoću – kaže Ivan Ljubičić.
Novak Đoković i Jo-Wilfried Tsonga te Roger Federer i Nikolaj Davidenko četvrtfinalni su parovi singla gornjeg dijela ždrijeba. Đoković i Tsonga igrat će reprizu finala 2008. godine, dok će Federer i Davidenko igrati 15. put, a Federer će pokušati zaustaviti crni niz, nakon što je 15. put zaredom svladao Australca Lleytona Hewitta. Serija traje od 2003. godine i poraza u Davis Cupu baš u “Rod Laver Areni”. S druge strane Davidenko za prolaz protiv Fernanda Verdasca trebao pet setova. Ruski tenisač upisao je 13. pobjedu zaredom, nakon što je na početku petoga seta spasio tri “break” lopte, a potom oduzeo servis Španjolcu u šestome gemu. No, ovaj maraton mogao bi ostaviti traga, pogotovo što je u četvrtom setu bio dva poena od pobjede. Verdasco može žaliti, načinio je 20 duplih i ukupno 81 neforsiranu pogrešku, što je bilo od velike pomoći Davidenku, koji je za posljednje dvije titule, ATP finale u Londonu i Dohu, svladao Federera i Nadala. Poslije dviju pobjeda nad Švicarcem omjer i dalje ne izgleda najbolje (2-12).
– Nije mi bilo drago kada sam vidio Hewitta na svojoj strani ždrijeba, bez obzira na to što je imao odličan omjer protiv njega. Uvijek su to bile velike bitke. Lleyton je rođeni pobjednik. Davidenko? Posljednja dva puta odigrao je jako dobro. Uvijek je bilo teško s njime, a sada je stvarno njegova razina igre na jednoj višoj razini, riješio je probleme sa servisom. Nadam se da ću biti bolji u meču koji se ovaj put igra na tri dobivena seta – kaže Roger Federer, prvi tenisač svijeta koji želi do 16. Grand Slam naslova.
Sestre Williams su u četvrtfinalu, od 1977. barem je jedna Amerikanka među osam u Melbourneu, ali prvi put u povijesti Grand Slam turnira u četvrtfinalu su i dvije – Kineskinje. Poslije Zheng Jie, među osam je ušla i Na Li, koja je zaustavila četvrtu nositeljicu Dankinju Caroline Wozniacki u meču u kojem u 12 od 19 gemova servis nije ništa značio. Za sestrinski obračun u polufinalu Serena mora proći Bjeloruskinju Azarenku, Venus 27-godišnju Kineskinju Li, od koje je izgubila na OI u Pekingu.


Semafor


Tenisači, osmina finala: Federer (1) – Hewitt (22) 6:2, 6:3, 6:4, Đoković (3) – Kubot 6:1, 6:2, 7:5. Davidenko (6) – Verdasco (9) 6:2, 7:5, 4:6, 6:7 (5), 6:3, Tsonga (10) – Almagro (26) 6:3, 6:4, 4:6, 6:7 (6), 9:7.
Tenisačice, osmina finala: S. Williams (1) – Stosur (13) 6:4, 6:2, Li (16) – Wozniacki (4) 6:4, 6:3, V. Williams (6) – Schiavone (17) 3:6, 6:2, 6:1, Azarenka (7) – Zvonareva (9) 4:6, 6:4, 6:0.




 


Ančić kreće u Heilbonnu


Mario Ančić vraća se turnirima. Prvi nastup ima ovoga tjedna na challengeru u njemačkom Heilbronnu, a suparnik na startu mu je Kazahstanac Mihajl Kukuškin. Ančić je postavljen za četvrtoga nositelja u svojem prvom nastupu poslije svibnja prošle godine.