Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Snježno nebo nad Zadrom

Autor: Anamarija Bilan

25.01.2010. 23:00
Snježno nebo nad Zadrom

Foto: Filip BRALA



Kraljev je dodao da bi, ako se tijekom noći spusti temperatura, i uz obalu umjesto kiše mogao opet pasti snijeg
Niske temperature, hladno i promjenjivo vrijeme pratit će nas do kraja ovoga tjedna. Tijekom dana temperature neće rasti preko šest ili sedam stupnjeva Celzijevih, dok će se tijekom noći živa na termometru zadržavati oko nule, a može se spustiti i do -4 stupnja Celzijeva, rekao je zadarski meteorolog Duško Kraljev.
Iako se mnogi Zadrani posljednjih dana čude hladnom vremenu i niskim temperaturama Kraljev govori da je ovo uobičajeno vrijeme za ovo doba godine. Naime, posljednjih deset dana siječnja su uvijek najhladniji dani u godini pa je tako slučaj i ove godine.
– Posljednjih nekoliko dana bili smo pod utjecajem hladnog zraka, odnosno europske anticiklone, a sad je došao vlažni i malo topliji zrak, odnosno ciklona sa Sredozemlja i mi smo se našli na granici snijega i kiše. Upravo zbog toga postoji mogućnost susnježice ili čak i snijega, najavio je Kraljev i dodao da je u zadarskom zaleđu već tijekom dana padao snijeg. Kraljev je dodao da bi, ako se tijekom noći spusti temperatura, i uz obalu umjesto kiše mogao opet pasti snijeg.
Što se tiče početka veljače, Kraljev je rekao da bi moglo biti malo toplije, ali kako je dodao, veljača je prevrtača pa bi se i to moglo promijeniti.