Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nove odore, novi aparati, novo parkiralište

25.01.2011. 23:00
Nove odore, novi aparati, novo parkiralište


Naplatničari su dobili nove, upadljivije uniforme i nove aparate. Svaki automobil kojem se napiše dnevna karta (podsjetimo, to više nije kazna, nego dnevna karta), mora se fotografirati. Ante Basioli otkriva da će na mjestu zgrade Zarauschek, koja se planira rušiti, najvjerojatnije biti još jedno parkiralište. U Gradu Zadru još ne znaju kad će rušenje započeti


Djelatnici Obala i lučica od jučer imaju nove uniforme. Umjesto dosadašnjih krem uniformi, dispečeri i naplatničari parkirališta u Zadru sad nose tamnoplave uniforme sa svijetlećim jaknama i istaknutim znakom Obala i lučica.
– Naših 36 djelatnika dobilo je nove uniforme kako bi se uskladili s novim propisima. Dosadašnje su bile već stare i neupadljive, a sad će i sami djelatnici biti uočljiviji i zaštićeniji. Zimske uniforme su nas koštale 40.000 kuna, a oko Uskrsa će dobiti i ljetne koje će koštati oko 27.000 kuna, kaže Ante Basioli, direktor Obala i lučica.
U okviru usklađivanja s novim propisima, naplatničari su dobili i nove aparate. Svaki automobil kojem se napiše dnevna karta (podsjetimo, to više nije kazna, nego dnevna karta), mora se fotografirati s dvije pozicije.
– Uz fotografiju je točno označeno vrijeme i lokacija automobila. Imali smo slučajeva da ljudi tvrde da oni ni itko od njihovih taj dan nisu parkirali automobil na tom određenom mjestu. Ovako s fotografijama imamo pokriće. Ako fotografija nema, osoba ne mora platiti dnevnu kartu. Osim toga, tako se kontrolira je li naplatničari obavljaju svoj posao, pojašnjava Basioli.
Basioli otkriva da će na mjestu zgrade Zarauschek, koja se planira rušiti, najvjerojatnije biti još jedno parkiralište. U Gradu Zadru još ne znaju kad će rušenje započeti.


 RAZBIJEN AUTOMAT NA RAVNICAMA




U noći sa subote na nedjelju na parkiralištu na Ravnicama nepoznati počinitelj (ili više njih) bacio je komad betona na automat za naplatu parkirališta u vlasništvu Obala i lučica. Kako doznajemo iz PU zadarske, očevid je obavljen i traga se za počiniteljem. Odgovorna osoba je materijalnu štetu procijenila na najmanje 3.000 kuna.
Ante Basioli, direktor Obala i lučica, kaže da će razbijeni aparat najvjerojatnije popraviti, a zamijenit će ga s drugim koji imaju u rezervi.
– Aparat je sasvim devastiran, a zanimljivo je da počinitelji nisu išli na krađu, jer kutija s novcem nije ni taknuta, nego su baš išli na ‘mozak’ automata, čisto zbog uništavanja, otkriva Basioli.