Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Preširoke ceste prepreka legalizaciji kuća

25.01.2011. 23:00
Preširoke ceste prepreka legalizaciji kuća


U šumi hrvatskih propisa potrebno je zadovoljiti golemi broj uvjeta. U svemu tomu dogodilo nam se da od šume nismo vidjeli drveće, komentirao je Katičin situaciju s UPU-om Glavičine


Općinski vijećnici Tkona na preksinoćnjoj su sjednici imenovali članove Upravnog vijeća Komunalne ustanove “Prvenj” za sljedeće petogodišnje razdoblje. S iznimkom novog starog predsjednika UV-a Danijela Katičina, u UV su prvi put imenovani Marija Ugrinić kao predstavnica zaposlenika “Prvenja” te općinski vijećnici Anđelko Palaškov, Šime Mušćet i Frane Gotovina.
Kako doznajemo od načelnika Danijela Katičina na istoj je sjednici imenovano i Povjerenstvo za komunalne djelatnosti. Točnije za održavanje javne rasvjete te za dezinsekciju i deratizaciju, odnosno za izbor najpovoljnijih ponuđača za navedene djelatnosti.
Donesena je i odluka o izradi izmjena i dopuna UPU-a za područje Glavičina unutar građevinskog područja naselja Tkon.
– Iako je UPU Glavičina usvojen pred godinu i pol dana ukazala se potreba za njegovim izmjenama. Naime, predloženi koridori cesta i ulica su preširoki što bi bila smetnja pri legalizaciji nekih postojećih objekata. Izmjenama i dopunama se širina cesta suzuje s ciljem da se omogući legalizacija što većeg broja objekata. Važno je reći da neki od cestovnih koridora još niti ne postoje, a postojeći se neće trebati sužavati, već širiti, ali u nešto manjim gabaritima nego je to bilo predloženo prvim UPU-om Glavičina, pojasnio je načelnik Katičin, dodavši da je za propuste u postojećem UPU-u kriv njegov izrađivač.
– U šumi hrvatskih propisa potrebno je zadovoljiti golemi broj uvjeta. U svemu tomu dogodilo nam se da od šume nismo vidjeli drveće, komentirao je Katičin situaciju s UPU-om Glavičine.
Treba još kazati da su tkonski općinski vijećnici usvojili Plan upravljanja pomorskim dobrom, a također su predložili imenovanje sudaca porotnika u Županijski sud u Zadru i Sud za mladež pri Županijskom sudu. Predloženi su i dosadašnji suci porotnici Jere Zalović i Brankom Smoljan.