Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tri od tri nisu slučajnost

25.01.2011. 23:00
Tri od tri nisu slučajnost


Možda je pretenciozno i preuranjeno reći kako Vaterpolo klub Zadar 1952 početkom 2011. godine doživljava renesansu, no ovakva teza ima svoje uporište, a potkrijepit će je i prošlotjedni rezultati. Protekle subote seniori Zadra s 20:8 “razmontirali” su rovinjski Delfin, slično su napravili i mlađi kadeti u srazu s vršnjacima iz Šibenika, dok su mlađi juniori nadigrali Galeb. Je li “tri od tri” samo u jednom danu plod slučajnosti? Teško. Klub koji je godinama bio na marginama jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportova, danas grabi naprijed u svim uzrastima; pritom pokazujući da se orijentacija na rad s mladima i rad s vlastitim igračkim kadrom još jednom pokazala najispravnijim putem. Uz Ivu Radetića i Dražena Adžića, trenere mlađih uzrasta, smjernice za dugoročni razvoj Kluba postavio je Goran Jovančević.
– Nije samo stvar pobjeđivanja, već i potvrde da smo krenuli u pravom smjeru. Sjajan dan okrunili smo uvjerljivom predstavom protiv Delfina, u kojoj smo pokazali da s dva, tri prava pojačanja naši golobradi mladići mogu značajno participirati i u seniorskom vaterpolu. Oni tako dobivaju samopouzdanje i motiv za još više rada – ističe strateg prve momčadi.
Iako su njihovi uvjeti, kaže Jovančević, i dalje daleko od idealnih, posljednji rezultati daju im snage da ustraju.
– Naše četiri kategorije treniraju u istom terminu i bazen dijele zajedno sa skakačima u vodu, no pokazali smo da i pored neodgovarajućih uvjeta nećemo odustati od jasno zacrtanog cilja. Nastavit ćemo ulagati u mlade te mnogo toga podrediti njihovom napretku. Svjesni smo da na taj način dugoročno možemo imati samo koristi.
Vaterpolisti s Višnjika ovih dana tako ispisuju nove, ljepše stranice klupske povijesti, a ako je suditi po posljednjim rezultatima i stavovima ljudi iz Kluba, neće se zaustaviti samo na jednom poglavlju. Vrijeme, pokazalo se, radi za njih, a njima se nigdje ne žuri.


 POBJEDE ZADRA U PRVOJ B LIGI


Sezona 2009: Zadar – Zagreb 9:8 (30. lipnja, 15. kolo), Zadar – Siscia 12:10 (14. srpnja, 17. kolo).
Sezona 2010: Zadar 1952 – Arsenal 11:10 (26. lipnja, 14. kolo), Zagreb – Zadar 1952 7:12 (14. srpnja, 18. kolo).
Sezona 2011: Zadar 1952 – Delfin 20:8 (22. siječnja, 2. kolo).