Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Usklađivanje dokumentacije za polikliniku pri kraju?

25.01.2011. 23:00
Usklađivanje dokumentacije za polikliniku pri kraju?


Dr. Nakić, iako nema nikakvih novih informacija o datumu nastavka radova na poliklinici na zadarskoj Relji, još je optimističan te vjeruje u povoljan rasplet cijele situacije


Trakavici oko poliklinike na zadarskoj Relji, gdje su radovi zaustavljeni prije gotovo godinu i pol dana, još se ne nadzire kraj.
Naime, nakon što je u listopadu prošle godine završeno preprojektiranje glavnog projekta cjelokupna je dokumentacija u studenome poslana na reviziju u Ministarstvo zdravstva. Prilikom revizije revizori su pronašli nekoliko novih nepravilnosti. Na nepravilnosti pronađene u preprojektiranoj dokumentaciji, revizori su odmah upozorili izvođače radova, splitsku građevinsku tvrtku “Alkom”.
Iako se odmah krenulo s ispravljanjem nepravilnosti, dokumentaciju do kraja godine nisu uspjeli uskladiti s preprojektiranom dokumentacijom. Sve skupa je prebačeno u tekuću godinu, tako da dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, vjeruje da je usklađivanje dokumentacije pri kraju. Kada sve skupa bude službeno završeno u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi s “Alkomom” će se dogovoriti uvjeti i način nastavka radova na poliklinici na zadarskoj Relji.
Dr. Nakić, iako nema nikakvih novih informacija o datumu nastavka radova na poliklinici na zadarskoj Relji, još je optimističan te vjeruje u povoljan rasplet cijele situacije.
Podsjetimo, radovi na poliklinici na zadarskoj Relji obustavljeni su krajem rujna 2009. godine zbog nepoštovanja ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke “Alkom” iz Splita. Višemjesečna trakavica oko razloga koji su doveli do obustave radova završena je u svibnju prošle godine, kada je donesena zajednička odluka svih subjekata koji sudjeluju u ovome projektu, da se ide na preprojektiranje glavnog projekta za zadarsku polikliniku. To je ujedno bio i glavni uvjet za nastavak radova na poliklinici. Kako glavni uvjeti još uvijek nisu ostvareni, zadarska poliklinika još je na čekanju.