Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrankama nova prilika kod Raguse

Autor: Šime Ćurko

25.01.2013. 23:00
Zadrankama nova prilika kod Raguse

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pobjednik ide u četvrtfinale na ogled s jednom od četiri vodeće ekipe A-1 lige


Prije dva tjedna košarkašice Zadra loše su se provele na gostovanju u Dubrovniku kod Raguse. Sjajna Ivona Matić bila je previsoka prepreka igračicama s Višnjika koje su u 12. kolu A-1 lige na hrvatskom jugu izgubile 66:53. Prilika za uzvrat “bijelo-plavih” je u osmini finala Kupa Ružice Meglaj Rimac u kojem je Ragusa domaćin Zadru. Pobjednik ide u četvrtfinale na ogled s jednom od četiri vodeće ekipe A-1 lige. Protivnice u osmini finala svakako nisu nepobjedive, no na Višnjiku baš i nisu bili oduševljeni ždrijebom.
– Putovanje u Dubrovnik je jako skupo, a mi smo u situaciji kada moramo paziti na svaku kunu – požalila se Marija Mazija, trenerica Zadra.
Kup Ružice Meglaj Rimac godinama nudi istu sliku. Gospić i Jolly bili su i ostali sigurna oklada za polufinale, a lani su im se pridružili Novi Zagreb i Medveščak. Te četiri ekipe imaju prednost kod ždrijeba četvrtfinala jer ne mogu igrati međusobno. Ostatak konkurencije završni turnir četiri najbolje ekipe može vidjeti samo ako se dogodi kakvo “osmo svjetsko čudo”. Tako se Zadar i društvo mogu zabavljati do četvrtfinala, ako do njega dođu. Dalje će teško. Osim ako se ne dogodi kakav – ludi dan.
– Dirigirani ždrijeb četvrtfinala nas na neki način dovodi u podređeni položaj. Zbog toga je Kup zanimljiv uglavnom samo najjačim ekipama u Hrvatskoj. Nažalost, tako je to u muškoj i ženskoj košarci.
U nogometu, na primjer nije. Ipak, i tamo je ždrijeb dirigiran, ali samo do – četvrtfinala. Iako zna da njena ekipa teško može dalje od četvrtfinala, Mazija se nada da će Zadar ući među osam najboljih.
– U Dubrovnik ne idemo na izlet. Igrat ćemo u najjačem sastavu i pokušati ući među osam najboljih. Sigurno je da nismo bez šansi, bez obzira na nedavni poraz koji smo tamo doživjeli. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, ali pokušat ćemo svakoj igračici dati priliku.
Kup obveze odgodile su utakmice 14. kola A-1 lige u kojem će Zadar biti gost Jolly.
– Pobjeda protiv Agrama u prošlom kolu donijela nam je veliko olakšanje. Tu smo utakmicu odigrali u velikom grču i na kraju je najvažnije da smo pobijedili – zaključuje Mazija.