Grad osigurao za stipendije 2,2 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Krajem studenog prošle godine završen je natječaj za dodjelu 100 novih stipendija Grada Zadra za učenike i studente za pedagošku, odnosnu akademsku godinu 2014./2015., a konačna lista trebala bi biti poznata ovih dana.

Joso Nekić, gradski pročelnik za odgoj i školstvo istaknuo je kako je na natječaj pristiglo 320 prijava, a konačna bodovna lista objavit će se kada se obrade svi pristigli zahtjevi.

- Već je dobrim dijelom obrađen veliki dio prijava, a uskoro ćemo objaviti i konačnu listu, kazao je pročelnik Nekić.

Za ovu godinu u Gradu Zadru planirali su dodijeliti 100 novih stipendija, i to 15 za učenike srednjih škola, 25 za studente prve godine studija, plus 15 za one koji studiraju jedno od deficitarnih zanimanja, 30 za studente viših godina studija plus 15 za one koji također studiraju deficitarna zanimanja. Također će se dodijeliti 32 stipendije preko OTP banke za studente slabijeg imovinskog stanja, od čega je 15 stipendija namijenjeno za nove korisnike.

U ovoj godini Grad Zadar je iz proračuna za stipendiranje učenika i studenata osigurao 2,2 milijuna kuna.

Ujedno je Zadar jedan od nekoliko hrvatskih gradova koji dodatno stimuliraju studiranje za zanimanja koja su istaknuta kao deficitarna na tržištu rada. Riječ je o studijima medicine, kemije, matematike, fizike, biologije, informatike, edukacijsko-rehabilitacijskog studija, farmacije, elektrotehnike i računarstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno