Šabac poplavio Višnjik

Slika korisnika valentinam
9. Kolo Triglav A2 lige
Šabac je momčad iz vrha koja igra pravi muški vaterpolo.Nismo mogli fizički odgovoriti na njihovu igru. Kad je tako, onda sve pada u vodu, kazivao je trener Goran Jovančević.
Marin GOSPIĆ
Nisu pomogle ni minute odmora

ZADAR 1952 11

ŠABAC 15

(3:5, 0:3, 3:4, 5:3)

ZADAR – Plivalište na Višnjiku, gledatelja 200, Suci: Banovac iz Splita i Gašpardi iz Korčule.

ZADAR 1952: Brzica (obrane ), Jakupović, Škaro, Knežević 1, Čačić, Jovančević 2, Vučković, Šunde, Magaš, Anđelić 5, Zelić 1, Jurišić, Zdrilić, Vrbnjak 2, trener Goran Jovančević.

ŠABAC: Aleksić, Eraković, Marković 2, Repanović 2, Ilić, Velkić 1, Car, Šušnjavili 3, Trkulja, Tenžera1, Petrovski 1, Cvetković 3, Meskhi 1, trener: Mirsad Zajmović

Igrač više: Zadar 1952 (2-5 40%), Šabac (3-3 100%)

Peterci: Zadar 1952 (3-3 100%)

Zadar je imao priliku već u prvoj četvrtini povesti s dva gola razlike, ali kod rezultata 3:2 Jakupović i Vrbnjak nisu uspjeli iskoristi igrača više. Odmah je u kontri uslijedila kazna preko Repanovića i Cvetkovića. Šabčane nije omelo niti crveni karton Petrovskom zbog prigovora. Nesmotrenost svog igrača, razljutilo je njihovog trenera Zajmovića inače nekad poznatog igrača trenera splitskog Mornara. U drugoj četvrtini nastavlja se blokada Zadra. Vrlo brzo je 3:6 za klub iz Mačve, a Zadar ne može realizirati niti prednost igrača više. U ovom dijelu potpuno je zakazala pucačka „traverza“ Jovančević - Vrbnjak. Njihove greške se znalački iskorištavaju što je utjecalo i na pad discipline u igri. U drugom poluvremenu priča se ponavlja. Vrbnjaku ponovno ne ide niti s igračem više, a Zadar u pravilu biva kažnjen u protunapadu. Šabac je znatno bolja momčad od Zadra, ali da su dupini s Kolovara realizirali većinu prigoda iz igrača više, utakmica bi imala natjecateljski žar. Takvoj igri previše nije mogao doprinijeti ni Zadrovo pojačanje Zvonimir Anđelić koji je ipak pospremio 5 golova. Posebno atraktivna bila je njegova „šrauba“ sa 6 m za 9:12.

- Igrali smo protiv momčadi koja trenira dva put dnveno i koju vodi naš izvanredni hrvatski trener. Šabac je bio bolji, ali smo mi pokazali da borbenošću i dobrim radom centara, koji su večeras bili dobri, možemo do rezultata i bodova koje očekujemo u Valjevu, rekao je na kraju utakmice Zvonimir Anđelić.

Trener Jovančević nije imao puno toga zamjeriti igračima.

- Šabac je momčad iz vrha koja igra pravi muški vaterpolo.Nismo mogli fizički odgovoriti na njihovu igru. Kad je tako, onda sve pada u vodu, Raduje me Anđelić, a još malo kad se uigramo, mogli bi i do bodova, rekao je Goran Jovančević.

9. kolo: Zadar 1952 – Šabac 11:15, Vojvodina - Solaris 15:7, Crvena zvezda - Valjevo G. 14:5, Nais - Medveščak 9:3.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno