Održan gradski Lidrano, najbolji idu na županijsko natjecanje

Slika korisnika valentinam
MLADI KREATIVCI
Autor: 
Lidrano je kralj svih školskih natjecanja, kroz njega dijete uči za život. Na zapadu poslodavci na razgovoru za posao kažu jednostavno show me. Uvijek kažem učenicima da im ništa ne vrijedi teorija ako to ne pokažu u praksi, istaknuo je ravnatelj Perić
Vedran SITNICA
Školski zbor otpjevao je himnu škole "Ježeva ekopjesma"

Lidrano 2018., gradska smotra učenika osnovnih škola, održan je jučer u Osnovnoj školi Stanovi. U ime domaćina svim sudionicima ugodan boravak poželio je prof. Markica Perić, ravnatelj škole.

- Lidrano je kralj svih školskih natjecanja, kroz njega dijete uči za život. Na zapadu poslodavci na razgovoru za posao kažu jednostavno show me. Uvijek kažem učenicima da im ništa ne vrijedi teorija ako to ne pokažu u praksi. Lidrano je moja tiha patnja kao profesora hrvatskog jezika. Zahvaljujem svima ponaosob na organizaciji i trudu. Ovo nije natjecanje, ovo držite kao lijep susret, da nešto naučite, poručio je ravnatelj Perić. Školski zbor otpjevao je himnu škole "Ježeva ekopjesma". Učenici su potom izveli igrokaz sa slovima "Škola", a potom su otpjevali pjesmu "Abeceda". Učenica Inea predstavila je čakavskog pjesnika Tomislava Meštrića recitiravši jednu njegovu pjesmu.

Otvorivši natjecanje pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić prenio je pozdrave gradonačelnika Branka Dukića i cijele gradske uprave.

- U gradskoj upravi podržavamo izvannastavne aktivnosti, ovo je prilika da naši učenici pokažu što znaju. Na prosudbenom povjerenstvu je velika odgovornost, jer se nakon ovoga ide na županijsko natjecanje. Ovo je jedan veseo dan i neka bude radostan i dalje. Oni koji prođu dalje neka budu još bolji, koji ne nek se trude i dalje, poručio je Nekić.

Po završetku natjecanja povjerenstvo je odlučilo kako u kategoriji literarni izraz na županijsko natjecanje idu učenici s radovima "Mogranj", "U suton", "Čudesna priča o školi", "Moja sestra - dijamant iz srca Afrike" i "Susjedi".

U kategoriji novinarski izraz dalje idu radovi: "U čarobnom svijetu lutaka", "Preokret se dogodio u 5. razredu", "Na putu oko svijeta", "Mala Cukrićka", "Mužika od koje srce zadršće", "U svijetu Instagrama", "Napušteni psi vraćaju stostruko: Ne znam jesam li ja odabrala Donnu ili je možda ona odabrala mene" i "Bez daha s DAH-om".

U dramsko-scenskom izrazu, pojedinačni nastupi, na županijsku smotru idu Lena Jakšić, Ivan Vidović, Leon Cerić, Tonka Bukulin, Duje Morožin i Roko Novoselac.

I naposljetku , u kategoriji dramsko scenski izraz, skupni nastupi, na županijsku smotru idu tri rada, Nada Iveljić "Odlikaši", Ljiljana Slunjski "Dječjograd" i Andrijana Ramov "Romeo i Julia na zadarski način".

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno