Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

NOVI PROBLEMI Za Krku zatvoreno tri četvrtine dvorane, otvorena samo plava tribina

26.01.2019. 11:08
NOVI PROBLEMI Za Krku  zatvoreno tri  četvrtine  dvorane,  otvorena  samo plava  tribina


Stigla je i službena potvrda kazne koju je disciplinska komisija ABA lige odredila zbog navijačkih nereda i neprimjerenog ponašanja gledatelja za vrijeme utakmice 16. kola protiv Partizana u dvorani “Krešimir Ćosić”. Kazna koju je odredila ABA liga odnosi se na zatvaranje tri četvrtine dvorane „Krešimir Ćosić“ što znači da će sutra u 19 sati u utakmici 17. kola protiv Krke iz Novog Mesta biti otvorena za gledatelje samo plava tribina iznad sektora „Zlatni VIP“. Klub je također kažnjen i novčanom kaznom u sveukupnom iznosu od 5 tisuća eura.
Kao grijesi zadarske publike protiv Partizana navode se: bacanje tvrdih predmeta, paljenje pirotehničkih sredstava, povici i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi prema kojima ABA liga ima nultu stopu tolerancije, a u obzir pri odluci disciplinskog tijela lige je uzeto  ponavljanje sličnih nereda nakon utakmice s FMP-om u 12. kolu, nakon koje je u 14. kolu u utakmici protiv Petrol Olimpije Zadar kažnjen sa zatvaranjem južne teleskopske tribine i 3 i pol tisuće eura novčane kazne.
Tako će na sutrašnju utakmicu protiv Krke i jedinu otvorenu tribinu moći ući svi gledatelji s godišnjom i polugodišnjom pretplatom, a dnevne ulaznice zbog kapaciteta otvorenog dijela dvorane neće biti u prodaji. Iz kluba doznajemo kako će više informacija biti objavljeno na današnjoj zakazanoj konferenciji za medije.