Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjeda najbitnija, igra još uvijek problematična

26.01.2019. 15:06
Pobjeda  najbitnija,  igra još  uvijek  problematična


Zabok je unatoč strepnji da bi mogao biti tvrd zalogaj ipak  arhiviran s 24 poena razlike. Pobjeda je to kojoj se naravno ne bi trebalo i  smjelo gledati u zube jer je momčad predvođena Ivanom Tomasom ove  sezone dokazala svoju kvalitetu, ako ne trenutnim četvrtim mjestom na  ljestvici onda pobjedom upravo nad Zadrom na otvaranju sezone. No,   realnost koja govori da je Zadar kvalitetom najmanje dvije klase ispred  Zaboka na terenu ipak nije prezentirana. S tom konkluzijom izašao je  pred medije nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor koji jest priznao  da su najvažniji upisani novi bodovi, no prezentacijom svojih igrača nije  bio zadovoljan.
– Najbitnija je pobjeda. Nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka. Bio  je puno bolji fokus i borba u odnosu na onu prethodnu utakmicu protiv  Bosca, ali svejedno ne možemo biti zadovoljni, jer još ta igra nije tečna.  Posebno što se tiče defanzivnog, kao i skakačkog i trkačkog dijela – istaknuo je Nazor i dodao.


Žorić kao primjer
– Zabok je neugodan protivnik. Respektirali smo ih i pripremali smo se  za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Pokazali su u nekim dijelovima  kako mogu biti neugodni. Dobro je što se uzela pobjeda, no sigurno je da  trebamo još mnogo napredovati, jer u odnosu na protivnike u HT Premijer ligi bi trebala naša igra izgledati puno bolje. Primjerice Bosco koji je  posljednji jako smo se mučili protiv njih, Škrljevo koje je pretposljednje  smo jedva dobili. Moramo početi razmišljati na način da protivnike takvog ranga pobijedimo baš onoliko koliko smo realno bolji od njih. Tako  da nam ova utakmica nije to pokazala, no ponavljam pobijedili smo i vidi se određen napredak. Imali smo veću rotaciju kao što smo rasporedili  minute i poene na sve pozicije tako da je ispalo puno bolje u odnosu na  prošlu utakmicu u domaćoj ligi – objasnio je u kojem grmu leži taj 'zec'  nezadovoljstva nakon pobjede od čak 24 poena razlike što se Zadru u  posljednje vrijeme protiv sličnih protivnika i nije baš događalo. Ipak istaknuo je zadarski strateg na čemu to zapravo inzistira u svlačionici odgovorivši na pitanje o zalaganju Luke Žorića koji je dominirao utakmicom i pokazao na koji način se treba nositi dres Zadra.


Nezadovoljni Špralja
– Rekao sam kad je Žorić dolazio u Zadar da je on ne samo kvalitetan  igrač već kvalitetna 'persona'. Zato je kod njega jednaki fokus i priprema  igrao protiv Partizana ili Alkara. To je pravi put i tako se trebamo svi ponašati – zaključio je Nazor dok je u sličnom tonu pobjedu nad Zabokom  recenzirao i kapetan Šime Špralja.
– Nisam baš zadovoljan s utakmicom. Rezultatski je to bilo dobro, no  nismo kontrolirali situaciju onako kako smo željeli. Neke stvari koje smo  se dogovorili prije samog početka nismo uspjeli prenijeti na teren. Moramo se probuditi što se tiče agresivnosti, koncentracije i fokusa. Čeka nas  jako bitna utakmica već sutra i Zabok nam je trebao biti u tom kontekstu  i neka vrsta pripreme za Krku. Djelomično smo ju odradili, no u većem  dijelu zapravo i nismo – konstatirao je kapetan momčadi s vjerom da će  se sutra u tzv. utakmici sezone njegovi suigrači maksimalno shvatiti ozbiljnost zadatka koji je pred njima.




Braća Tomas motivirana protiv  bivšeg kluba
Zaštitni znak Zaboka definitivno su braća Tomas. U prvom dijelu sezone Zadar su  'breaknuli' Ivan i Marko, a na Višnjiku su to isto pokušali Ivan i Luka koji se u svojoj  biografiji mogu pohvaliti s činjenicom da su nekoć nosili dres Zadra. Ivan je u obje  utakmice predvodio s klupe dok je najstarijeg Marka na terenu zamijenio donedavno  član Nazorove svlačionice, najmlađi član obitelji, Luka Tomas koji je svojim bivšim  kolegama ubacio 15 poena. Nastup na Višnjiku u svojstvu gosta bilo mu je stoga posebno iskustvo i sigurno je imao poseban motiv protiv kluba u kojem je proveo posljednje dvije sezone.
– Imao sam poseban motiv i sigurno da sam želio što bolje odigrati, no Zadar je  prejak za momčad poput Zaboka. Na kraju uvjerljiva i zaslužena pobjeda Zadra. Nismo bili dovoljno agresivni i sada se okrećemo Hermesu koja nam je bitna utakmica u  borbi za što bolji plasman – kazao je Luka Tomas dok je njegov najstariji brat Ivan  priznao da je u svojim primislima imao pobjedu na Višnjiku, no njegovi igrači nisu  bili na pravoj razini za takav pothvat.
– Čestitke kolegi Nazoru i Zadru na zasluženoj pobjedi. Nekako sam cijelo vrijeme  vjerovao da možemo pobijediti u Zadru. Možda to zvuči bahato, ali očito da sam u  nečemu pogriješio i nisam tu vjeru uspio prenijeti na svoje igrače. Početak je bio dobar, no naši igrači s klupe nisu donijeli pravi utjecaj na igru. Tu smo počeli gubiti korak tj. kad su nas u dva-tri navrata Zadrani izblokirali moji igrači su se povukli – kazao je Ivan Tomas.