Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sanira se Điga, za potonuli brodski lim čekaju se ronioci

26.01.2019. 11:24
Sanira se Điga, za potonuli brodski lim čekaju se ronioci


Ovih dana dovršava se sanacija Đige u uvali Jazine u koju se početkom mjeseca zabio Jadrolinijin katamaran "Novalja" nakon što su mu otkazale komande.
Silina udarca broda je srećom oštetila samo kamen, ali nije došlo do problema u statici lukobrana te radnici trenutno popravljaju štetu.
Međutim, prilikom sudara s broda je otpao veći broj lima koji je potonuo na dno mora uz samu Đigu te je i to potrebno izvaditi.
– Znamo za problem oko lima i čekamo ronioce koji bi ga trebali izroniti ovih dana, rekao je Robertino Dujela, pročelnik komunalnog odjela Grada Zadra.
Osim lima, na dnu pored Đige, imamo informacije kako su na suprotnoj strani rive, u blizini starog autobusnog kolodvora, na dnu mora dugo vremena bile limene skale koje se koriste prilikom ukrcaja putnika u katamarane.
Iz Lučke uprave Zadar, a koja je nadležna za taj dio obale, doznali smo kako su skale izvađene iz mora i uklonjene te se katamarani mogu bez problema vezati.
– Ne znamo tko je bacio te skale u more, ali pretpostavljamo kako je to netko tijekom noći gurnuo u more, rekao nam je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.