U Zadru četvorni metar stana 2.228 eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Prema oglasniku Crozilla.com ponovno rast cijena stanova
Porast od 1,4 posto zabilježen je u Zadru u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2.228 eura, te u nešto jeftinijem Umagu gdje je cijena kvadrata iznosila 2.064 eura
Zadar je, kada je u pitanju potražnja stanova, među onima za koje vlada poseban interes

Posljednji mjesec 2018. godine donio je novi porast oglašavanih cijena stanova. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su na mjesečnoj razini njihove vrijednosti porasle za 0,5 posto, te za gotovo 6 posto u odnosu na godinu ranije, dok su u usporedbi s istim mjesecom 2015. i 2016. godine, cijene porasle za oko 15 posto.

Najveći porast na mjesečnoj razini u Šibeniku

Najveća potražnja vladala je za stanovima u Zagrebu, posebno za novogradnjom, a zatim i za onima u Puli, Splitu, Osijeku, Poreču i Zadru.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je najveća promjena na godišnjoj razini vidljiva u Senju gdje su cijene porasle za 18 posto, dok Zadar i Pula bilježe porast od oko 15 posto. Godišnji pad vidljiv je tek u Bjelovaru u kojem su cijene tijekom prosinca bile 8,5 posto niže no godinu ranije, te u Slavonskom Brodu gdje su pale za oko 6 posto

Posjetitelji oglasnika Crozilla.com iz inozemstva u najvećem su broju dolazili iz BiH, Njemačke, Slovenije i Švicarske, a pretežno ih je zanimala ponuda stanova u Zagrebu, Umagu, Puli, Splitu i Opatiji.

Niže mjesečne, ali i godišnje vrijednosti zabilježene su tijekom prosinca tek u rijetkim gradovima u unutrašnjosti, dok je najveći rast zabilježen na moru.

Najveći porast na mjesečnoj razini iznosi 2,7 posto, a zabilježen je u Šibeniku u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2.110 eura. S cijenom kvadrata od 3.864 eura i mjesečnim porastom od 2,5 posto Dubrovnik je i u prosincu ostao najskuplji grad.

Porast od 1,4 posto zabilježen je u Zadru u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2.228 eura, te u nešto jeftinijem Umagu gdje je cijena kvadrata iznosila 2.064 eura. U Puli je kvadratni metar tijekom prosinca bilo 1,1 posto skuplji nego mjesec ranije, a u prosjeku je oglašavan po 1.696 eura.

Splitski stanovi 2.882 eura

Prosječna cijena stanova u Rijeci porasla je za 0,6 posto, pa se za kvadrat u prosjeku tražilo 1.464 eura. Susjedna Opatija bilježi promjenu od 0,7 posto i oglašavanu cijenu kvadratnog metra od čak 2.969 eura.

Splitskim su stanovima, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijene porasle za 0,9 posto i popele se na 2.882 eura po kvadratu.

U Osijeku je kvadratni metar u prosjeku oglašavan po 964 eura, u Senju 1.597 eura, u Poreču 1.869 eura, a sva tri grada bilježe mjesečni porast od 0,2 posto.

Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Zagrebu tijekom prosinca je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, iznosila 1.911 eura, što je 0,3 posto više no mjesec ranije.

Varaždin bilježi mjesečni porast cijena od 1,2 posto, pa se za kvadratni metar tamošnjih stanova u prosjeku tražilo 1.133 eura.

Niže vrijednosti prosinac je donio tek u Bjelovaru u kojemu su cijene pale za 4,5 posto i spustile se na 744 eura po kvadratu, te u Slavonskom Brodu koji bilježi pad od 0,7 posto i cijenu kvadratnog metra od 796 eura.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno