Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Župan asistirao, Blažević poentirao

26.01.2019. 17:39
Župan  asistirao,  Blažević  poentirao


U prvoj oglednoj utakmici u sklopu priprema za proljetni dio sezone u Drugoj HNL, Zadar je na Stanovima pobijedio dalmatinskog trećeligaša Uskok rezultatom 2:0. Strijelac oba pogotka protiv Klišana bio je Vlatko Blažević, a asistent kapetan Dragan Župan. Već u 2. minuti Zadar je udarcima Župana i Blaževića zaprijetio gostima iz Klisa, ali nije bilo dovoljno za vodstvo.
Jurić je u 10. minuti okušao udarac s 18 metara, lopta je fijuknula malo pored gostujućeg gola. U 18. minuti momčad sa Stanova došla je do vodstva, a samo dvije minute kasnije i do rezultata 2:0. Oba zgoditka zabio je Vlatko Blažević, a i prvi i drugi put asistent je bio Dragan Župan. Zadrov kapetan u obje situacije teledirigiranom loptom pronalazi svog napadača koji izbija sam ispred vratara Odže i šalje loptu u njegovu mrežu. Do poluvremena nije bilo izrazitijih prigoda na obje strane.
U nastavku su oba trenera dala prigodu svim igračima s klupe pa se i igra malo razvodnila. Mreže se više nisu tresle pa je 2:0 ostao konačan rezultat.
– Na refule smo pokazali dobru igru iako je to još daleko od onoga što priželjkujem. Želim da moja momčad igra progresivan nogomet, a za to treba vremena. Olako smo gubili loptu da bismo ozbiljnije još pokoji put zaprijetili suparniku. Međutim tek smo počeli raditi fazu igre i vjerujem da ćemo je ubrzo podignuti na višu razinu. U srijedu nam slijedi Solin koji je jača i kvalitetnija momčad što je sigurno i veći podražaj za moje igrače. Pokušat ćemo se nametnuti u Solinu i slobodno mogu kazati da sam znatiželjan kako ćemo izgledati u tom dvoboju – kazao je nakon Uskoka Mislav Karoglan, trener Zadra.
ZADAR 2
USKOK 0
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 100. Sudac: Matej Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Luka Popović (Zadar) i Marko Narančić (Pridraga). Strijelci: 1:0 Blažević (18′), 2:0 Blažević (20′).
ZADAR: Bender, Žderić, Jerbić, Ikić, Pranić, Lepinjica, Muić, Jurić, Župan, Blažević, Katuša. Još su igrali: Pinčić, Murtala, Karabatić, Iveljić, Tokić, Vasilj, Kulaš, Zdrilić, Frimpong, Stokić, Majić, Galešić, Kekez. Trener: Mislav Karoglan.
USKOK: Odža, M. Vučemilović, Teklić, D. Vučemilović, Žižić, Vrdoljak, Vukušić, Zeljković, Pleština, Baković, J. Mihovilović. Još su igrali : Duvnjak, I. Mihovilović, Vuković, Ninčević, Vojković, I. Mihovilović, Zolje, Galić, Maretić. Trener: Alen Guć.