Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Fenjeraš slomljen tek u završnici

26.01.2021. 08:24


Niti 24 sata nakon gostovanja u Novom Mestu košarkaši Zadra morali su ponovno u akciju. U Draženovom domu dočekala ih je u sklopu 19. kola HT Premijer lige posljednjoplasirana momčad Hermes Analitice koja je izrazitom favoritu pružila žilav otpor, ali na kraju su očekivano dva boda završila na kontu Zadrana koji su tako zadržali lidersku poziciju.


Tricaški Hermes
No, nije sve u ovom susretu teklo baš glatko po sastav Ivana Perinčića jer je od početka izostao onaj pristup koji je bio toliko vidljiv protiv Krke pa je domaćin koji je igrao cijelu utakmicu s tek šest igrača itekako namučio favoriziranog abaligaša i održavao se u rezultatskom priključku dugih 35 minuta. Posebno je dojmljiva po Hermes bila prva četvrtina u kojoj su istorpedirali Zadar sa šest trica, a kurioziteta je vrijedan podatak da je daleko najlošija momčad elitnog hrvatskog ranga ubacila Zadranima više poena u 10 minuta nego abaligaš Krka u cijelom poluvremenu. Ipak, ni tih 28 koševa u prvoj četvrtini nisu se pokazali domaćem sastavu dovoljnim i za vodstvo jer su Perinčićevi igrači ipak odradili posao u napadu kad već nisu u obrani, pa se u drugu dionicu ušlo s njihovom minimalnom prednošću (28:29). Nastupio je potom očekivani pad u igri Hermesa dok je potpuno svježa druga postava gostiju oslabljena za Junakovića i pojačana za Paponju ipak do odlaska na odmor pomakla stanje na semaforu u svoju korist. Posebno se istaknuo u tom razdoblju Vuković koji je nanizao čak 11 koševa kao i Jordano s dvije trice, a kraj prvog dijela zaključio je mladi Paponja također tricom za 53:41.


Justice predvodio
I sve je to još bilo u granicama normale, nije se čak ni Perinčić previše nervirao zbog jednog opuštenijeg pristupa svojih igrača jer je valjda i sam mislio da će se Hermes u nastavku raspasti sam od sebe, ali momčad Zvonimira Mravka je odlučila skupo prodati svoju kožu renomiranom gostu te su ih u tih 10 minuta uspjeli i nadigrati sa 24:21. U završnu dionicu je stoga Zadar donio zalihu od tek devet plusa (65:74), a isto odstojanje je vrijedilo do pet minuta prije kraja (74:83), nakon čega su ipak zakoni fizike pali na stranu gosta kod kojih su Justice i Onuaku posebno znalački koristili nastale kratere u obrani Hermesa i potvrdili 15. pobjedu Zadra u domaćem prvenstvu. Najboljima su se pokazali Justice, Vuković i Onuaku. Američki šuter ubacio je 22 poena i uhvatio osam lopti, Vuković je zabio 20 koševa dok je Onuaku nastavio stopostotan niz iz Novog Mesta (7-7), protiv Hermesa je postigao 17 poena pogodivši svih šest šuteva, a dojmljiv je bio i nastup najmlađih Perinčićevih štićenika, Brale (10p) i Paponje (9p).
 




HERMES A. 84
ZADAR 101


(28:29, 13:24, 24:21, 19:27)


ZAGREB – KC Dražen Petrović. Bez gledatelja. Suci: Marko Mustapić, Ivan Šverko i Žarko Kovačević.
HERMES ANALITICA: Brčić 2, Mileković 16, Cvitanović 8, Kalpić 18, Svoboda 11, Ristovski, Gazić 10, Šutalo 19, Marcelić, Ćorić, Lončar. Trener: Zvonimir Mravak.
ZADAR: Carter, Paponja 9, Jordano 9, Justice 22, Brala 10, Vujičić, Vuković 20, Bursać 4, Mavra 5, Onuaku 17, Planinić 5. Trener: Ivan Perinčić.