»Ljudi imaju svoje obaveze, obitelji, djecu, račune koje moraju platiti«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zadarski ugostitelji nadaju se postupnom popuštanju mjera
Smatram da se na silu ništa ne može postići. Ipak, činjenica je da je cijeli sektor u propasti. Ugostitelji su prošlu godinu odradili loše, a ove godine je još gore, ne znaju kad će otvoriti, ne znaju kako će raditi. Ljudi imaju svoje obaveze, imaju obitelji, djecu, račune koje moraju platiti, ističe Kovačević, predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja
SERGEJ DRECHSLER/NOVI LIST
Neki ugostiteljski objekti, ali i ostali objekti (kiosci, pekarne) mogu prodavati kavu za van, dok kafići to ne smiju

Približavanjem 1. veljače mnogi se nadaju kako će upravo taj datum donijeti i ublažavanje mjera što bi otvorilo i ugostiteljske objekte.
Nacionalni stožer na jučerašnjoj je konferenciji za novinare rekao kako još uvijek ne mogu govoriti o popuštanju mjera u kojima bi se otvorili i ugostiteljski objekti te kako popuštanje mora biti postupno.
Ipak, ugostitelji ističu kako im voda, ne da je došla do grla, već je i prešla preko glave, te kažu kako hitno treba izjednačiti sve sektore u ugostiteljstvu. Naime, mnogi se bune zbog činjenice da neki ugostiteljski objekti, ali i ostali objekti (kiosci, pekarne) mogu prodavati kavu za van, dok kafići to ne smiju. Zbog svega ovoga, prema službenim podacima, od početka epidemije je zatvoreno 1.098 kafića.
- Smatram da se na silu ništa ne može postići. Ipak, činjenica je da je cijeli sektor u propasti. Ugostitelji su prošlu godinu odradili loše, a ove godine je još gore, ne znaju kad će otvoriti, ne znaju kako će raditi. Ljudi imaju svoje obaveze, imaju obitelji, djecu, račune koje moraju platiti. Ako im je taj ugostiteljski objekt bio jedini izvor prihoda sad su u velikim problemima i teško je pokrivati troškove. Njih isto treba razumjeti. Uvijek su viši interesi iznad osobnih, ali nekima je to više teško razumjeti, naglasio je Robert Kovačević, predsjednik Ceha ugostitelja, dodajući kako bi ugostitelji možda trebali dobiti malo bolju naknadu od države te bi onda možda bili mirniji.
- Ovako čekamo od dana do dana, od tjedna do tjedna, ne znamo što nam je činiti. Pitanje je kad se otvore ugostiteljski objekti koliko ćemo imati posla. Naime, ljudi se odvikavaju od odlaska u kafiće i restorane, te je pitanje koliko ćemo imati posla poslije, govori nam zabrinut Kovačević te apelira da se nekako dodatno pomogne ugostiteljima kako bi mogli nastaviti raditi i preživjeti ovu krizu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno