Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dom dobio opremu vrijednu 70 tisuća kuna

Autor: Dragana Glavočić

25.02.2009. 23:00
Dom dobio opremu vrijednu 70 tisuća kuna

Foto: Ana SURAĆ



Djeci je i više nego potrebna u potpunosti opremljena informatička učionica. Vrlo sam zahvalna što je upravo naš Dom uključen u humanitarnu akciju “Zamisli svijet osmjeha” te sam sigurna da je oprema stigla u prave ruke, zaključila je Vukman
Predstavnici tvrtke Samsung Electronics i M SAN Grupa donirali su danas opremu za informatičku učionicu Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru. Primopredaji donacije nazočili su direktor hrvatskog predstavništva tvrtke Samsung Electronics Alan Blass, ravnateljica Doma Tatjana Vukman, dožupan Josip Miletić i pročelnik Odjela za socijalnu skrb Mario Pešut.
Sredstva potrebna za opremanje prikupljena su tijekom odvijanja humanitarne akcije “Zamisli svijet osmijeha”, u kojoj su sudjelovali građani Hrvatske prilikom kupnje računalnog monitora Serie T. Od svakog prodanog monitora Samsung Electronics izdvojio je 20 kuna za potrebe donacije. Od 13. rujna do 1. prosinca 2008. godine održana je humanitarno-prodajna akcija “Zamisli svijet osmijeha” radi prikupljanja donacijskog fonda za opremanje informatičke učionice Doma za odgoj djece i mladeži. Kupnjom više od 3.500 monitora prikupljen je donacijski fond u iznosu od 70.000 kuna.
Nazočnima se obratio Alan Blass, kazavši da su humanitarnom akcijom “Zamisli svijet osmijeha” željeli donijeti osmijeh štićenicima zadarskog Doma. Inače, ovo nije prva akcija koju provodi Samsung Electronics. Naime, 2007. godine pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za opremanje informatičke učionice Doma za napuštenu djecu Sv. Ana u Vinkovcima.
Ravnateljica Doma Tatjana Vukman u prigodnoj riječi kazala je da se jedan od oblika tretmana djece i mladih, o kojima se brine Dom, provodi i kroz sekciju za informatiku, gdje štićenici uče koristiti računalne programe i internet.
– To ponekad može biti vrlo zahtjevno kad jedno računalo dijeli tridesetero djece. Stoga je njima i više nego potrebna u potpunosti opremljena informatička učionica. Vrlo sam zahvalna što je upravo naš dom uključen u humanitarnu akciju “Zamisli svijet osmjeha” te sam sigurna da je oprema stigla u prave ruke, zaključila je Vukman.
Opremu osiguranu donacijskim fondom čini deset Samsung radnih stanica temeljenih na najmodernijoj Thin-client PC tehnologiji, integriranoj u sam ekran monitora. Na taj način postiže se ušteda prostora te jednostavnost pri rukovanju i održavanju opreme uz visoku razinu sigurnosti podataka, što predstavlja idealno rješenje za edukacijske svrhe poput ovog projekta. Na najnovijem modelu mrežnog laserskog pisača u boji štićenici će moći ispisivati svoje radove, a projekcije će primati putem Samsung LCD projektora s pripadajućim platnom.