Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mišlov i Galović prebjegli u HSLS

Autor:

25.02.2009. 23:00
Mišlov i Galović prebjegli u HSLS

Foto: Zvonko KUCELIN



Damir Mišlov je 19 godina promovirao političke ideje. Bit ću fin prema njegovoj bivšoj stranci, pa ću samo reći da čovjek mora dobiti šansu da se politikom realno bavi. Opozicija je časna stvar, ali ne dvadeset godina, smatra Stanko Zrilić.
Gradski vijećnik i nekadašnji predsjednik županijskog HNS-a dr. Damir Mišlov od danas je služebno član HSLS-a. U ovu je stranku ušla i Romana Galović, bivša glasnogovornica zadarskog HNS-a koja je kratko prošle godine obnašala i dužnost v.d. predsjednice Gradske organizacije HNS-a.
Predstavljajući nove članove predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Stanko Zrilić je Mišlova i Galović nazvao “pojačanjem najviše razine”.
– Još u lipnju prošle godine najavili smo da krećemo u okrupnjavanje koje je potrebno jer bismo inače izgubili snagu koja nam po prirodi pripada. Ovo je trend s kojim ćemo nastaviti, kazao je Zrilić najavljujući i prijelaske čitavih organaka HNS-a u HSLS.
Odgovarajući na pitanje koju će poziciju na listi na lokalnim izborima zauzeti, Mišlov je kazao kako je zainteresiran za kandidaturu na listi za Gradsko vijeće Zadra, čiji je, uostalom, dugogodišnji vijećnik.
– Ne smijemo izgubiti ljude koji su politički potentni. Damir Mišlov je 19 godina promovirao političke ideje. Bit ću fin prema njegovoj bivšoj stranci, pa ću samo reći da čovjek mora dobiti šansu da se politikom realno bavi. Opozicija je časna stvar, ali ne dvadeset godina, zaključio je Zrilić.
Obrazlažući svoj ulazak u HSLS, Mišlov je ponovio kako je iz HNS-a otišao jer se nije slagao s načinom vođenja stranke i s novim vodstvom.
– Ovo je jedina opcija gdje mogu pošteno nastaviti svoj rad. Oklijevao sam oko toga hoću li ostati u politici ili ću s maknuti s političke scene Zadra. Prevagnulo je mišljenje mojih prijatelja, znanaca i ljudi koji su me zaustavili po gradu, govoreći mi da sam pošten i kvalitetan političar i da bi bilo šteta maknuti se. HSLS je opcija koja je najbliža mojim stavovima i koja će mi omogućiti najširi prostor kroz kojeg mogu prezentirati ideje i inicijative za koje smatram da su na dobrobit grada i županije. Smatram da ćemo na ovaj način stvoriti stranku centra koja ću biti centar u pravom smislu riječi i to ćemo ovog puta učiniti iz baze, kad se nije moglo s vrha. Ako ne uspijem sve to, poslušat ću svoju obitelj, a to znači – vratiti se njima, kazao je Mišlov.
– S obzirom da imam politološko obrazovanje, želim se baviti politikom jer ne želim da drugi odlučuju o meni. O tome koliko ćemo imati škola ili vrtića, ili kakve ćemo zakone imati, odlučuje se kroz politiku i zato sam danas ovdje. Ja sebe, po svojim uvjerenjima vidim u ovoj stranci, kazala je Romana Galović.