Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zabok će nastaviti negativan niz

Autor:

25.02.2009. 23:00
Zabok će nastaviti negativan niz

Foto: Filip BRALA



Iznimno poštujem Zabok, jer imaju vrlo kvalitetne igrače među kojima je najopasniji Zadranin Ive Ivanov. On je u stanju svakoj momčadi utrpati 20 koševa – kaže Teo Petani


Da od dobre sezona za Borik-Puntamiku može postati odlična, treba im “samo” pobjeda u Zaboku koji ne znaju za pobjedu od 29. studenog prošle godine. To je podatak koji zasigurno ne veseli košarkaše Borik-Puntamike, jer su svjesni da ih ne čeka lagan posao u Bedekovčini. Takvog mišljenja je i Teo Petani koji se nakon dolaska na početku sezone u redove Puntamičana iz BiH dobrim izvedbama nametnuo treneru Bujanu.
– Njihova negativna serija ne mora značiti ništa. Oni će sigurno gristi do zadnje minute i neće biti lako. Iznimno poštujem Zabok, jer imaju vrlo kvalitetne igrače među kojima je najopasniji Zadranin Ive Ivanov. On je u stanju svakoj momčadi utrpati 20 koševa. Zabočani su imali i malo nesreće. Ozlijedili su im se neki igrači i malo su se zagubili nakon dobrog otvaranja sezone. Sad se moraju čupati i svaka im je sljedeća utakmica prava kvalifikacijska – kaže Petani.
Može li Borik-Puntamika konačno pobijediti u gostima? Ta pobjeda bi donijela najvjerojatnije i Ligu za prvaka.
– Svjesni smo važnosti utakmice i tom pobjedom bili bismo jednom nogom među četiri najbolja. Istina je da smo ove sezone u gostima neprepoznatljivi. Igramo u jednom grču i taj problem se rješava jedino odnošenjem bodova s gostujućih terena. Krajnje je vrijeme da počnemo prikazivati igre iz Jazina i na strani. To govorim zato što je atmosfera u momčadi fenomenalna i imamo to zajedništvo koje je najvažnije za uspjeh. Odlično smo fizički pripremljeni, jedino nas je malo izbacila iz kolosijeka Devićeva distorzija skočnog zgloba – optimističan je Petani.
Trener Bujan se ne bi trebao previše zabrinjavati oko Devićeve ozljede kad na klupi ima tako vrsnog organizatora igre kao što ste vi. Nominalno ste drugi playmaker. Možda je ovo prilika da se Teo Petani pokaže kao džoker Puntamičana.
– Spreman sam na sve što trener bude zahtijevao. Mislim da sam igrajući proteklu sezonu po vrućim terenima BiH lige stekao dovoljno iskustva igrajući ovakve utakmice kao što će biti ova protiv Zaboka. U stanju sam pomoći momčadi i pokazati koliko vrijedim.
Tri kola su do kraja. Kako vidite rasplet do kraja?
– Bit će gusto. Trebaju nam najmanje dvije pobjede iz ove tri utakmice. Očekujemo da će nam posao olakšati i drugi. Bilo bi idealno kad bi Sinjani uspjeli pobijediti Dubrovčane. To bi nam dosta olakšalo posao. Teško je išta predvidjeti. Dubrovnik je, recimo, u najboljoj formi, a ima najteži raspored. Obrnuto je s Brođanima koji su možda trenutačno u najgoroj situaciji, a imaju najlakši raspored. Također, i Trogir i Kvarner će imati još nešto za reći u ova tri kola. Ipak je sve to još previše složeno za odgonetnuti. Jedino što se zna jest da se još ništa ne zna.