Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadrani ponovno pobjeđuju

Autor: Viktor Bogut

25.02.2009. 23:00
Zadrani ponovno pobjeđuju

Foto: Sebastian GOVORČIN



Naše pobjede i poraz Kandita stavile su nas u vrlo dobru situaciju. No, očekuju nas dvije teške utakmice u gostima protiv momčadi koje se bore za ostanak. Svima trebaju bodovi. Željeli bismo ostvariti barem jednu pobjedu. S dvije bismo napravili golem korak prema obrani titule – rekao je trener Zadra Šime Mijolović


Nakon kiše obično dolazi sunce. Zasjalo je i kuglačima Zadra nakon dvije prvenstvene pobjede kojima su napravili popriličnu bodovnu zalihu u odnosu na prve pratitelje. Iako Zadrani proživljavaju jednu od turbulentnijih sezona u posljednje vrijeme te su poraženi u četvrtfinalu Europske lige, ipak su uspjeli “smiriti” stanje na domaćem prvenstvu. Nakon pobjeda nad Klekom i Adrianeonom te porazom Kandit Premijera u Novskoj, Zadar za tri boda bježi Osječanima, no imaju i dvije utakmice manje te sveukupno tri (velike) pobjede više od Kandita.
– Dobar vikend za nas. Najteže je dobiti one utakmice u kojima moraš osvajati bodove – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. Njegovi igrači u subotu su 8:0 svladali Klek, da bi dan kasnije rezultatom 6:2 bili bolji do vrlo jakog Adrianeona.
– Protiv Kleka smo došli do rutinske pobjede. Znali smo da tu ne bi trebalo biti problema, ali smo odigrali koncentrirano. Dan kasnije smo došli do važnih bodova protiv neugodnog Adrianeona, koji nas je već dobio u Rijeci.
U tom dvoboju zabljesnuo je mladi Hrvoje Marinović, pobijedivši iskusnog Cvitana Vučka i pritom srušivši 655 drva.
– Zaista je odigrao odlično. Dali smo mu priliku i željeli smo vidjeti koliko dobro može odigrati. I dobili smo odogovor.
Idući vikend slijede dva supervažna, možda i ključna dvoboja za novu titulu prvaka. Zadrani prvo u subotu gostuju u Bjelovaru kod istoimenog domaćina, da bi u nedjelju odigrali zaostali dvoboj u Zagrebu protiv Medveščaka.
– Naše pobjede i poraz Kandita stavile su nas u vrlo dobru situaciju. No, očekuju nas dvije teške utakmice u gostima protiv momčadi koje se bore za ostanak. Svima trebaju bodovi. Željeli bismo ostvariti barem jednu pobjedu. S dvije bismo napravili golem korak prema obrani titule.