Droga ne smije zatrovati mladost

Slika korisnika admin
predavaci_privlaka
Predavači su ukazali na potrebu usmjeravanja mladih

U organizaciji i pod pokroviteljstvom privlačkog Župnog ureda Porođenja Blažene Djevice Marije i mjesnog župnika don Ante Sorića u prepunoj novoizgrađenoj župnoj dvorani u centru mjesta upriličeno je zanimljivo i edukativno predavanje o drogama.

Tema je pobudila velik interes, prvenstveno među onima kojima je bila namijenjena, a to su roditelji ovogodišnjih privlačkih prvopričesnika i krizmanika.

O opijatima marihuani, heroinu, hašišu, kokainu, amfetaminu, ecstasyju-XTC, LSD-u, koji su već neko vrijeme najrasprostranjeniji na našem tržištu, kao i nikotinu, alkoholu i tome slično, te uzrocima, načinu i posljedicama njihova konzumiranja, opširno i iscrpno okupljenima je govorila gošća iz Šibenika, školska liječnica i obiteljska savjetodavka dr. Jozefina Škarica.

- Droga je naša stvarnost od koje nitko ne smije okretati glavu. To je veliko zlo i pošast današnjice. Ako joj se zajedničkim snagama ne odupremo, ona će nas prvo financijski iscrpiti, a zatim zatrovati našu mladost. Nas je Hrvata toliko malo da to jednostavno ne bismo smjeli dopustiti. Kako se to ne bi dogodilo, odgovornost je prvenstveno na roditeljima. Zato budite dobri i otvoreni prema svojoj djeci. Saslušajte ih, s njima razgovarajte, posebno u doba puberteta. Otvorite se jedni prema drugima. Uhvatimo se svi za jedan štap kako bismo se lakše suprotstavili ovoj galopirajućoj pošasti, koja razara tijela i mozgove našeg mladog naraštaja, kazala je Škarica.

U nastavku o svom iskustvu uzimanja droge te uspješnom izlječenju u poznatoj komuni Cenacolo u Italiji svjedočio je bračni par Anita i Ivica Kuštera iz Šibenika. Na kraju se gostima i okupljenima roditeljima obratio domaći župnik don Ante Sorić, kazavši da su danas kod mnogih obitelji na prvom mjestu politika, sport, novac i sl.

- Vjerujem da će nam svima od velike koristi biti sve ono o čemu su govorili naši gosti večeras. Prvenstveno što vjernici, kršćani danas, čini mi se, malo znaju ili neće da znaju o navedenim temama. Budimo jaki, hrabri i odlučni. Uz Božji zagovor, molitvu i zajedništvo na nama je da se odupremo ovom zlu koje bez milosti iznova želi pod svoj plašt zagrnuti naše mlade, našu budućnost, zaključio je don Ante Sorić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno