Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pomoć obitelji poginulog pirotehničara

Autor: Anita Ćustić

25.02.2010. 23:00
Pomoć obitelji poginulog pirotehničara

Foto: Filip BRALA



Naša je Općina od ulaznica donirala 24 tisuće kuna, Županija je sudjelovala sa 10 tisuća kuna, a Grad Zadar sa 5 tisuća. Požeško-slavonska županija je donirala više od 10 tisuća kuna, a požeški HDZ pet tisuća kuna, kazao je Davor Lončar, naglasivši da je obitelji darovano i prehrambenih potrepština u vrijednosti od oko 7 tisuća kuna
Dirnuti tragičnom smrću Renata Polića Strinića, pirotehničara iz Požege koji je prije više od mjesec dana smrtno stradao prilikom razminiranja na području između zaseoka Baričevići i Murvice, Općina Poličnik, na čijem se području ova tragedije dogodila, pokrenula je akciju za pomoć obitelji pokojnika.
Na njihovu su se inicijativu akciji priključili i Grad Zadar i Zadarska županiji, a predstavnici Općine prošlog su ponedjeljka posjetili pokojnikovu obitelj u Požegi, odnosno njegove roditelje te suprugu i četvero osnovnoškolske djece. Kako pojašnjava Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, odlučeno je da se sva sredstva prikupljena od ulaznica od emisije “Lijepom našom” snimljenoj u Poličniku, usmjere za pomoć ovoj obitelji, a i stanovnici Općine rado su se odazvali te donirali materijalnu pomoć.
– S nama su u Požegu išli i predstavnici Udruge dragovoljaca iz Poličnika te poličanskog HDZ-a i Nevenka Marinović, saborska zastupnica i predstavnica Zajednice žena “Katarina Zrinski”. Tamo su nas dočekali Ferdinand Troha, zamjenik župana Požeško-slavonske županije i Franjo Lucić, saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice. Naša je Općina od ulaznica donirala 24 tisuće kuna, Županija je sudjelovala sa 10 tisuća kuna, a Grad Zadar sa 5 tisuća. Požeško-slavonska županija je donirala više od 10 tisuća kuna, a požeški HDZ pet tisuća kuna, kazao je Lončar, naglasivši da je obitelji darovano i kućnih i prehrambenih potrepština u vrijednosti od oko 7 tisuća kuna.
Načelnik Lončar istaknuo je da je jako zadovoljan što je cilj ostvaren, jer su stanovnici općine te Grad i Županija podržali akciju i nesebično pružili pomoć, a osobito je ovaj potez lijepo odjeknuo i u Požegi.
– Smatram da je naša moralna odgovornost bila da se javimo i pružimo pomoć u ovim iznimno teškim trenucima. Osim ove pomoći obećali smo da ćemo im na području Zadarske županije osigurati najmanje osam dana ljetovanja. Obitelj je također izrazila želju da dođe u Murvicu, na mjesto gdje je Renato poginuo kako bi postavili kamenu ploču. Obećao sam da ćemo im, čim područje bude očišćeno od mina, sigurno to i omogućiti, kazao je Lončar.