Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Postavljena mreža za “komarce”

Autor: Andrija Dešpoja

25.02.2010. 23:00
Postavljena mreža za “komarce”

Foto: Filip BRALA



Prije svega moramo obratiti pozornost na njihovu unutarnju igru u kojoj su najjači. Ako uspijemo začepiti to spuštanje lopti na njihove centre onda ćemo imati dobru situaciju da zaključimo utakmicu s našom pobjedom – kaže Pavić
Dvotjedna pauza bez službenih utakmica bliži se polako svome kraju i u taboru Borik-Puntamike rade se završne analize i pripreme za gostovanje popularno zvanih “komaraca” iz Baranje koji su se ove sezone pokazali kao najveće osvježenje hrvatske košarke. Po mnogo čemu podsjećaju upravo na Puntamičane prije pet godina kad su na krilima euforije i odlične atmosfere u gradu i klubu došli u jednoj sezoni od A-2 lige do Lige za prvaka. Za košarkaše VROS Darde taj pothvat je također vrlo blizu, a upravo subotnja utakmica u Jazinama vjerojatno će dati konačan odgovor o njihovom plasmanu u ovosezonsko izdanje Lige za prvaka. Ipak lako im neće biti, to je sigurno, jer Plantakovi igrači u posljednje vrijeme igraju na visokoj razini. Stoga Darda može očekivati u Jazinama vrlo čvrstu i agresivnu Borik-Puntamiku koja želi doći do prve domaće pobjede u 2010. godini. Za tu kategoriju čvrstog i agresivnog sigurno je najbolji sugovornik Ivo Pavić koji ne sumnja da će se mini niz od dvije pobjede nastaviti i nakon gostovanja Baranjaca.
– Nakon ove dvije gostujuće pobjede došli smo malo do daha, otvorili smo si put prema izbavljenju iz ralja borbe za ostanak te želimo nastaviti s pobjedama. Darda definitivno nije lak protivnik, no nemamo izbora. Igramo na domaćem parketu i mislim da smo previše toga dopustili u Jazinama u posljednje vrijeme te je prema tome pobjeda jedino što nas zanima – kaže popularno zvani “Tica” koji će i u ovoj utakmici imati pune ruke posla hrvajući se s vrhunskim znalcima poput Zvonimra Ridla i ostalih.
– Moje mišljenje je da će Darda ipak uspjeti dočepati se Lige za prvaka, samo teško da će to uspjeti ostvariti preko nas. Njihov sastav upozorava, jer su pokriveni vrlo kvalitetno na svim pozicijama s odličnim igračima koji dugo vremena igraju skupa te ćemo morati odigrati na vrlo visokoj razini, ako mislimo upisati treću pobjedu u nizu. Najopasniji su pod košem gdje konstantno prijete visoki Krolo i Gamma, dok njihova vanjska linija Čamagajevac-Meznarić-Katavić uz Ridla mogu uništiti svaku obranu. Stoga nemamo pravo ne pristupiti na vrlo borben način uz pametnu i koncentriranu igru, jer u protivnom ćemo imati velikih problema. Prije svega moramo obratiti pozornost na njihovu unutarnju igru u kojoj su najjači. Ako uspijemo začepiti to spuštanje lopti na njihove centre onda ćemo imati dobru situaciju da zaključimo utakmicu s našom pobjedom.
Ova utakmica može na kraju biti bitna u kontekstu vašeg bodovnog omjera u Ligi za ostanak.
– Može biti, ali i ne mora. Ako Darda na kraju ne uspije ući u Ligu za prvaka onda bi nam pobjeda protiv njih bila kapitalna. No, što god da se dogodi nakon nama je pobjeda neizmjerno bitna. Želimo očuvati psihološku stabilnost koju smo stekli posljednjim pobjedama i naravno upisati prvu pobjedu u Novoj godini u Jazinama – za kraj je kazao Pavić.