Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rejin odlazak ostavio je traga

Autor: Toni Bilić

25.02.2010. 23:00
Rejin odlazak ostavio je traga


Naravno da novom treneru Poklepoviću nije lako, no radi se o iskusnom stručnjaku koji će vrlo brzo pohvatati konce i vjerujem vratiti pozitivno ozračje i atmosferu u svlačionici
Što može Hajduk učiniti na proljeće pitanje je koje najviše zanima veliku vojsku navijača “bilih”. Odigrane pripremne prijateljske utakmice ponudile su crno-bijelu sliku. Sa priprema u Španjolskoj stizale su optimistične najave, Splićani su odigrali nekoliko odličnih utakmica. S druge strane po povratku kućama, prijateljske utakmice koje su odigrali ponudile su niz crnih tonova. Hajduk nije uspio pobijediti Željezničar iz Sarajeva (0:0), ali niti trećeligaša Primorca (3:3), dok su u Polači u ponovljenoj generalnoj probi poraženi od Zadra (1:2).
– Odlazak Reje ostavio je traga u svlačionici. Osim toga neodlučni ishod s trećeligašem Primorcem, te poraz od Zadra u Polači unio je dodatnu negativnu atmosferu među igrače. Svi smo se navikli na Rejin rad, dobro smo radili na pripremama u Marbelli, ali smo nažalost ostali bez trenera. Naravno da novom treneru Poklepoviću nije lako, no radi se o iskusnom stručnjaku koji će vrlo brzo pohvatati konce i vjerujem vratiti pozitivno ozračje i atmosferu u svlačionici. Mislim da je to u ovom trenutku najvažnija stvar – kaže Danijel Subašić, vratar Splićana, koji je svjestan da poraz od Zadra nije lijepo odjeknuo.
– Igrali smo odlično u prvih 45 minuta, kada je na travnjaku bila prva momčad. Poveli smo golom Tomasova, propustili u tom periodu još nekoliko izglednih prilika. No, u nastavku su Zadrani zaigrali čvršće, bili su bolji i na kraju zasluženo pobijedili. Svaki poraz za sobom vuče neke negativne konotacije, nitko ne voli izgubiti utakmicu. Međutim, poraz je možda dobro došao da shvatimo da ni protiv koga nema opuštanja – nastavlja Subašić. Splićani su u nedjelju, na startu proljetnog dijela prvenstva, domaćini momčadi iz Koprivnice i nemaju pravo na kiks.
– Svjesni smo da nas čeka vrlo teška utakmica protiv Slaven Belupa, koji je za Hajduk uvijek bio nezgodan suparnik. Učinit ćemo sve da osvojimo sva tri boda i pobjedom otvorimo proljetni dio sezone. Nije tajna da nam je cilj osvojiti Kup Hrvatske, odnosno drugo mjesto.