Trebalo je čekati da se počnu ostvarivati Savkine i Tripalove ideje

Slika korisnika admin
hns1002_1
Filip BRALA
Godišnjica je obilježena dolaskom prve dame HNS-a Vesne Pusić

Svečanom sjednicom u hotelu Kolovare, zadarski HNS-ovci obilježili su  dvadesetu obljetnicu utemeljenja stranke u Zadru. Obraćajući se članovima stranke i gostima, predsjednica kluba zastupnika HNS-a u Saboru RH Vesna Pusić rekla je da je njena stranka uvijek imala poseban odnos prema Zadru.

- Bilo je to nešto zbog Kažimira Zankija, nešto zbog Savke Dabčević Kučar i njenih poznanstava. Na drugu stranu, u ovoj stranci je dugo vremena bilo teško biti. Ne zbog toga što bi vas netko krivo gledao. Bilo je teško raditi i čekati da dođe vrijeme ideja koje su na osnivačkom skupu promovirali utemeljitelji stranke Savka Dabčević Kučar i Miko Tripalo, rekla je u uvodu Vesna Pusić.

  Vesna Pusić dodala je kako danas ima vrlo malo suvislih ljudi u Hrvatskoj koji su spremni baviti se politikom i radom za opće dobro, ali da je HNS uvijek vodio politiku koja je bila 2-3 koraka ispred vremena. Po njoj, u zadnje vrijeme treba dobro otvoriti oči i uši, jer HNS bi samo po rezultatim sa predsjedničkih izbora, mogao osvojiti 10-12 mjesta u Saboru RH.

  - Hrvatska politika se razvija prema civiliziranoj, građanskoj politici, a to se ne događa toliko zbog djelovanja političkih elita, koliko običnih građana i građanki, rekla je između ostalog prvakinja HNS-a.

   Nazočne je pozdravila i predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabalić koaj je ukazala da su HNS-ovci uvijek bili promicatelji društva slobode, ravnopravnih pojedinaca i jednakih šansi za sve njegove članove. Dobri rezultati Vesne Pusić na predsjedničkim izborima, osobito u tzv. vanjskom gradskom prstenu, daju novu vrijednost HNS-u Zadru.

   Kategorija: 
   Ocjena: 
   Nije još ocijenjeno