Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Psihijatrijska bolnica dobiva odjel za liječenje depresije

25.02.2011. 23:00
Psihijatrijska bolnica dobiva odjel za liječenje depresije


Unatoč kriznim i recesijskim vremenima, Psihijatrijska bolnica Ugljan već treću godinu zaredom nastavlja s pozitivnim trendom financijskog poslovanja. Naime, prošlu, 2010. godinu Psihijatrijska bolnica Ugljan završila je u velikom plusu, ostvarivši pozitivan financijski rezultat koji iznosi čak 3,8 milijuna kuna.
Izvješće o financijskom poslovanju Psihijatrijske bolnice Ugljan za prošlu godinu predstavljeno je na sjednici Upravnog vijeća ove zdravstvene ustanove. Pozitivnim financijskim rezultatom iznimno je zadovoljan dr. Darko Labura, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan, koji ističe da ova zdravstvena ustanova, bez obzira na krizu i recesiju, već treću godinu zaredom posluje u plusu. Inače, u osam godina ravnateljskog mandata dr. Labure, Psihijatrijska bolnica Ugljan ostvarila je pet pozitivnih poslovnih financijskih rezultata na godišnjoj razini.
– Nastavljamo s pozitivnim trendom poslovanja, to je najvažnije. Razlog ovako velikog plusa, od čak 3,8 milijuna kuna je u činjenici da su nam uplaćena financijska sredstva za neosigurane osobe iz susjedne države, Bosne i Hercegovine, koje su se kod nas liječile. Dugo smo tražili da nam se vrate ta sredstva i sada su konačno uplaćena, kaže dr. Labura, dodajući da bi i bez tih sredstava Psihijatrijska bolnica Ugljan prošlu godinu završila u plusu, no on bi bio osjetno manji, te bi iznosio 330 tisuća kuna.
U kriznim vremenima, dok brojne zdravstvene ustanove u Hrvatskoj posluju s milijunskim gubicima, pozitivni financijski rezultati koje ostvaruje posljednjih godina Psihijatrijska bolnica Ugljan, svakako su vrijedni poštovanja.
Osim financijskog izvješća o poslovanju bolnice na sjednici Upravnog vijeća Pshijatrijske bolnice Ugljan usvojen je i prijedlog o revitalizaciji odjela za anksiozno-depresivne poremećaje i reakcije na stres. Psihijatrijska bolnica Ugljan nekoć je imala taj odjel, no on je spletom okolnosti ugašen. Sada, u sklopu bolnice adaptiran je novi objekt gdje će biti smješten novi-stari odjel za anksiozno-depresivne poremećaje i reakcije na stres. Odjel će imati deset do 12 kreveta.