Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vaterpolisti Zadra pobijedili i Zagreb

25.02.2011. 23:00
Vaterpolisti Zadra pobijedili i Zagreb


Petim ovosezonskim i petim uzastopnim slavljem vaterpolisti Zadra 1952 u petak su u Zagrebu nastavili impresivan pobjednički niz. Momčad s Višnjika očekivano je potvrdila superiornu ulogu u srazu s posljednjeplasiranim sastavom Prve B lige, međutim, njihova je izvedba u šestom kolu bila ispod očekivane. Nakon vrlo dobrog prvog poluvremena, gosti su u nastavku dopustili Zagrebu hvatanje priključka, odnosno minimalnu prednost, da bi konačnih 7:8 izvukli tek u posljednjim sekundama.
– Od svega čega ćemo se sjećati bit će tri boda koja smo osvojili u Zagrebu. Put je zbog bure i snijega trajao gotovo pet sati, a  kasni početak utakmice i naše skoro kašnjenje utjecali su na tijek događanja u bazenu – započeo je Goran Jovančević, trener Zadra, čiji su igrači dominirali u prve dvije četvrtine.
– Počeli smo onako kako smo priželjkivali; došli do laganih 2:0 i u posljednjim sekundama prve četvrtine imali šut za povećanje prednosti. Iako je lopta „plesala” na gol crti, a rezultat se nije promijenio, u drugoj smo četvrtini uspjeli stići do viška od četiri pogotka (1:5 op.a.). Međutim, tada smo potpuno stali. Počeli smo nizati pogreške, a mlada i uporna domaća momčad postepeno je smanjivala zaostatak. Na kraju treće četvrtine rezultat je tako glasio 4:5.
Nakon Gledecove realizacije iz kontre činilo se da stvari polako sjedaju na svoje mjesto, no nove pogreške dovele su nas u situaciju da se vadimo iz izgubljene utakmice. Naime, 1:28 prije kraja Zagreb je došao do prvog i ujedno jedinog vodstva. Da se ne dogodi iznenađenje pobrinuli su se: Ančić, koji je pogodio s igračem više, odnosno Igor Šarić, čiji je udarac 16 sekundi do isteka vremena postavio konačan rezultat – upoznaje nas Jovančević.
Strateg gostujućih dodao je i kako je među najzaslužnijima za pozitivan ishod bio vratar Ivan Pisk, čije su obrane u završnici Zadrane pogurale do pete uzastopne pobjede.    
– Uočljiv je bio izostanak Hrvoja Bobanovića koji svojim iskustvom, a prije svega kvalitetom, jako puno znači za našu igru. Odigrali smo vjerojatno najlošiju utakmicu do sada, no kako neki kažu, bitno je pobjeđivati i kada se ne predstaviš u najboljem izdanju. I to dosta pokazuje – podvukao je Jovančević.


 ZAGREB – ZADAR 7:8


(0:2, 2:3, 2:0; 3:3)
ZAGREB: Bračun, Bukić 2, Miloš 2, Peša, Štefančić 1, Čurić, Živković 1, Juriša, Vlašić, Šašak, Uzur, Jamberović, Megyery, Milković 1. Trener: Duško Baždar.
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš, Gledec 2, Jurlina, Čurković, Raić, Jadrešić, Stipić, Torić, I. Šarić 3, M. Šarić, Curać, Ančić 3. Trener: Goran Jovančević.