Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za Drugu ligi užurbani radovi na infrastrukturi

25.02.2011. 23:00
Za Drugu ligi užurbani radovi na infrastrukturi


Uz sadašnje glavno igralište treba urediti i dva pomoćna terena na državnom zemljištu koje je u nadzoru Hrvatskih šuma. Potrebne su i manje korekcije u svlačionicama, što za sada malo kasni – kaže Zrilić


Na nedavno održanoj Izbornoj godišnjoj skupštini nogometnog trećeligaša Raštane za novog predsjednika kluba izabran je 34-godišnji Vedran Zrilić iz Sikova, dipl. oec. i profesionalni donačelnik Općine Sveti Filip i Jakov. Za mnoge je bilo iznenađenje kada je Zrilić izabran za prvog čovjeka kluba. Naime, prethodno je ostavku dao Mišo Čirjak, dopredsjednik ŽNS-a i član Skupštine HNS-a, koji je se s mjesta predsjednika povukao zbog zauzetosti poslovnom obvezama.
– Iako nisam bio aktivan nogometaš, kao dugogodišnji član Skupštine Raštana dobro sam upoznat s djelovanjem kluba te sam odlučno prihvatio odgovorno mjesto u doista odlično organiziranom klubu – kaže Zrilić.
Kako ocjenjujete trenutačnu situaciju u seniorskoj momčadi i koji su daljnji planovi?
– Iako smo jesenski dio prvenstva završili kao prvaci sa devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Neretvanca, ipak smo se odlučili pojačati. Pristupio nam je i Dragan Župan, provjereni vezni prvoligaški igrač, pa ćemo u drugom dijelu prvenstva biti još jači i kvalitetniji. Inače, promjenom na čelu kluba u politici i zacrtanom planu se ništa ne mijenja. Ide se na osvajanje prvog mjesta u Trećoj HNL – jug, nakon što smo protekle dvije sezone bili drugi. Treća će valjda biti sreća.
Za igranje u Drugoj HNL treba zadovoljiti i neke druge kriterije koji ne podrazumijevaju samo rezultat.
– Momčad koju vodi Leopold Burčul na travnjaku će sigurno izboriti titulu prvaka, a naša želja je na jesen konačno zaigrati i u Drugoj HNL. Naravno, to će ovisiti i o nadležnim institucijama HNS-a, posebno onom koji dodjeljuje licencije. Glavni zadatak Uprave u sljedećem periodu je osigurati potrebnu infrastrukturu na igralištu “Tihomir Mitrović” i to sve po odredbama Prostornog plana Općine i mjesta Raštane Gornje. Naime, uz sadašnje glavno igralište treba urediti i još dva pomoćna terena na državnom zemljištu koje je u nadzoru Hrvatskih šuma. Potrebne su i manje korekcije u svlačionicama, što za sada malo kasni. Ipak, nadam se užurbanom nastavku radova na infrastrukturi.
Što je ostalima klupskim uzrastima?
– Uprava kluba će i dalje posvećivati veliku pažnju svim mlađim uzrastima. U Raštanima danas trenira oko 120 igrača raspoređenih u pet uzrasnih kategorija od juniora do tića koje vode pet školovanih trenera: prof. Stipe Mitrović, Joško Grgić, Marin, Elvis i Vedran Katuša. Inače, u našoj seniorskoj momčadi i sad su svi igrači s područja Zadarske županije, a veliki broj juniora je pred ulaskom u prvu momčad, što je svakako za pohvalu.
Kakva je financijska situacija u klubu?
– Zbog velikog angažmana i odricanja svih članova Uprave kluba i sponzora mi doista nemamo skoro nikakvih poteškoća oko djelovanja svih struktura u klubu. Zato smo i primamljivo odredište za mnoge poznate igrače.


 DRAGAN ŽUPAN ZA KVALITETU VIŠE




Angažiranjem Dragana Župana (29), koji je dio karijere odradio i u prvoligašu Zadru, prema riječima Ive Serdarevića, tajnika kluba, U Raštanima je konačno definiran igrački kadar za sljedeću polusezonu. Naime, dolaskom Župana iz momčadi je ispao Stipe Vedrić (23), veznjak, koji je obavio kompletne pripreme s Raštančanima. Vedrić se tako vraća u četvrtoligaš Paga. Serdarević je potvrdio da vodeća momčad Treće HNL – jug sada pod ugovorom ima 21 igrača: vratari Pavao Vugdelija i Stipan Mitrović, obrana Niko Peraić, Nikola Veršić, Luka Batur, Tomislav Šimurina, Miroslav Andačić i Luka Birkić, vezni Marin Kurtin, Antonio Tičak, Roko Mišlov, Marin Batur, Dragan Župan, Šime Čirjak, Anton Rašić, Luka Jovančević i Josip Čačić te napadači: Goran Burčul, Marko Gospić, Anđelo Srzentić i Ante Mikulić.
Osim njih po potrebi se mogu staviti na raspolaganje stručnom stožeru Raštana i mlađi igrači: Karlo Jurjević, vratar, te Mate Kvartuč, Stipe Čirjak i Tino Vučković. Seniorsku momčad i ovog proljeća će voditi trener Leopold Burčul te pomoćni trener Elvis Katuša i trener vratara Niko Matković. Procjena je da je u odnosu na prošlu jesen, kada su Raštane superiorno osvojile prvo mjesto sa devet bodova prednosti ispred Neretvanca, Burčulova momčad ipak nešto jača. Naime, umjesto Šime Marune i Ante Mitrovića, standardnih igrača, te Marija Kruneša i Mate Jakelića, koji nisu uvijek bili u prvom planu, došli su Niko Peraić, Tomislav Šimurina, Marko Gospić, Dragan Župan i Anton Rašić, sve kvalitetni igrači koji bi Raštanima trebali biti velika pojačanja.