Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zmajevi prijete proljetnim ambicijama

25.02.2011. 23:00
Zmajevi prijete proljetnim ambicijama


Dva Zmaja i jedna Mladost. Tako bi se u jednoj rečenici moglo opisati ono što ovaj vikend u 18. kolu Treće HNL – jug očekuje klubove iz Zadarske županije. Vodeće Raštane u prvom proljetnom kolu dočekuju Mladost iz Prološca. Prvi protiv posljednjeg. Nije teško zaključiti tko je – favorit.
– Zna se da je naš cilj ostanak na prvom mjestu i ulazak u Drugu ligu. U taj plan se uklapa i pobjeda protiv Mladosti – kaže Goran Burčul, kapetan Raštana.
Primorac kreće u obranu četvrtog mjesta. Prvi protivnik je ne baš gostoljubivi Zmaj koji u Blatu ima i veliku podršku navijača. Leu Šariću, povratniku na klupu Primorca, i njegovim igračima neće biti lako do boda, a o pobjedi da ne govorimo.
– Malo smo oslabljeni u odnosu na prvi dio sezone. Nadam se da nam to neće biti problem i da će se novi igrači brzo prilagoditi momčadi. Bod protiv Zmaja za nas bi bio veliki uspjeh – poručuje Šime Marković, kapetan Primorca.
Velebit je prošle jeseni igrao po sistemu toplo-hladno. Trenutačno osma momčad lige želi na kraju sezone biti među prvih pet. Domaća pobjeda protiv Zmaja, ali ne onog iz Blata nego iz Makarske, dobro bi im došla za početni zalet.
– Želimo više od onoga što smo ostvarili prošle jeseni i mislim da imamo momčad koja to može ostvariti – razmišljanja su Josipa Kolića, kapetana Velebita.
Raspored, subota 15 sati: Velebit – Zmaj (M), Raštane – Mladost (P), Konavljanin – Hrvace, GOŠK – Primorac 1929, Jadrana LP – Neretva, Zagora – Omiš, Uskok – Dinara, Jadran KS – Neretvanac; nedjelja 15 sati: Zmaj (B) – Primorac.


 OČEKIVANIH 11


RAŠTANE: Vugdalija, Peraić, Šimurina, L. Batur, Anđelić, Čirjak, Mišlov, Tičak, Kurtin, Srzentić, Burčul.
PRIMORAC: Juričin, Marković, Hozić, Krnčević, Lazarevski, Pezelj, Anić, Šopić, Batista, Pedisić, Budanović.
VELEBIT: Šarić, Dujmović, Rogić, Radeljić, Žilić, Gregov, Čerina, Kolić, Miletić, Barnjak, Švađumović.