Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mirjana Mrkela, Silvija Šesto i Tomislav Tomić

Autor: Hina (H)

25.02.2013. 23:00
Mirjana Mrkela, Silvija  Šesto i Tomislav Tomić

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nagrade “Grigor Vitez”  za tekst i ilustracije u knjigama za  djecu objavljenim 2012. ove su godine  dodijeljene Mirjani Mrkela, Silviji  Šesto i Tomislavu Tomiću, izvijestio je  jučer Savez društava Naša djeca.
Mirjana Mrkela nagrađena je za tekst u knjizi “Dragi Olivere” objavljenoj  u vlastitoj nakladi, Silvija Šesto nagradu je dobila za tekst u knjizi “Tinuninu” objavljenoj u nakladi Semafora, a Tomislav Tomić nagrađen je za  ilustracije u slikovnicama “Kako je paž  spasio Zagreb” Igora Knižeka i “Volite  li životinje?” Nade Zidar-Bogadi koje  su objavljene u nakladi Sipar.
Za nagradu je konkurirala 51 knjiga  i slikovnica, koje je u 2012. godini  objavio 21 nakladnik iz Hrvatske, a o  dobitnicima je odlučivalo Stručno  povjerenstvo u kojemu su bili  knjižničarska savjetnica Ranka Javor,  ilustratorica Manuela Vladić-Maštruko, književnici Ludwig Bauer i Tito  Bilopavlović te likovni umjetnik Branko Vujanović.
Nagrada “Grigor Vitez” najstarija je  književna nagrada u Hrvatskoj, a njezinu dodjelu podržavaju Ministarstvo  kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Gradski ured za  obrazovanje, kulturu i šport Grada  Zagreba. Od 2005. godine Nagrada se  ostvaruje u suradnji sa Zagrebačkim  kazalištem lutaka.
Nagrade će dobitnicima biti  uručene u srijedu 27. veljače u Zagrebačkom kazalištu lutaka.