Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Najbolji iz latinskog idu u Osijek

Autor: Anamarija Bilan

25.02.2013. 23:00
Najbolji iz latinskog idu u Osijek

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Najbolje rezultate u kategoriji gimnazija postigla je Tina Župan iz Srednje škole Obrovac, drugo mjesto osvojila je Maja Pavić iz Gimnazije Vladimira Nazora, dok je treće mjesto osvojio Filip Čulina iz Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca. U kategoriji klasičnih gimnazija prvo mjesto osvojio je Jure Marđetko


U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru jučer je održano Županijsko natjecanje iz klasičnih jezika, odnosno iz latinskog, gdje je sudjelovalo 12 učenika.
Najbolje rezultate u kategoriji gimnazija postigla je Tina Župan iz Srednje škole Obrovac, pod vodstvom mentorice Davorke Vukić, drugo mjesto osvojila je Maja Pavić iz Gimnazije Vladimira Nazora, pod mentorstvom Zdenke Rogić, dok je treće mjesto osvojio Filip Čulina iz Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca s mentoricom Zdenkom Rogić.
U kategoriji klasičnih gimnazija prvo mjesto osvojio je ujedno i jedini učenik Jure Marđetko pod vodstvom mentorice Sandre Gospić. U kategoriji medicinskih škola prvo mjesto osvojila je Anita Stojanov, a dugo Viktorija Delija. Obje učenice vodila je mentorica Celestina Vuković.
 – Na natjecanju je sudjelovalo 12 učenika, od kojih devet iz gimnazija i to dvoje učenika iz Srednje škole Obrovac, troje iz Srednje škole knez Branimir iz Benkovca, troje iz Gimnazije Vladimira Nazora, te jedan iz Srednje škole Bartula Kašića iz Paga. Sudjelovao je i jedan učenik Klasične gimnazije Ivana Pavla II., te dvije učenice iz Medicinske škole Ante Kuzmanića, rekla je Celestina Vuković, predsjednica županijskog povjerenstva za provedbu Županijskog natjecanja. Dodala je da se natječu učenici prvih i drugih razreda, dok se u kategoriji klasičnih gimnazija, gdje se latinski jezik uče sve četiri godine školovanja, natjecao učenik trećeg razreda.
Učenici su se natjecali u kategorijama po vrsti škole u koju idu, odnosno u jednoj kategoriji su učenici gimnazija, u drugoj učenik klasične gimnazije i u trećoj učenice medicinske škole.